Népszerű pályázati kiírások- Magyar Szó

December 11- én pályázat ismertető lakossági fórumot tartott a Prosperitati Alapítvány Nemesmilticsen, a Helyi közösség termében.

A népes hallgatóságot Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke köszöntötte. 

Az ismertető fórum résztvevője volt Nagy Miklós, a Prosperitati Alapítvány Igazgatóbizottságának tagja, Lulić Márki Anna és Gedošević Andrea, az Alapítvány szakmunkatársai, továbbá Ölvegyi Róbert, a zombori Prosperitati iroda munkatársa. 

Az ismertető során elhangzott, a Prosperitati Alapítványnál jelenleg három pályázati kiírás van nyitva: vállalkozások fejlesztésére, mezőgazdaságok fejlesztésére és falusi házak vásárlására. Ez utóbbi pályázat esetén a keretösszeg 500 millió forint, a másik két kategóriában pedig 2-2 milliárd forint.

Az általános feltételek között szerepel, hogy a pályázónak legyen magyar és szerb állampolgársága valamint a Vajdaság területén bejegyzett lakcíme, külön feltételek vannak a mezőgazdaságban és a vállalkozások tekintetében, a házvásárlási pályázatok esetében is. 

-A dokumentációt illetően szükségesek a jogosultsági feltételeket igazoló dokumentumok, így állampolgársági igazolások, házvásárlás esetén a az előszerződés az eladóval, az ingatlan lap, amely igazolja a kiválasztott házat, a másik két pályázat esetén lakcímigazolások, szintén állampolgársági igazolások, mezőgazdasági pályázat esetén a bejegyzett gazdaság kincstári kivonata, vállalkozások esetén cégkivonat és minden esetben előszámla. 

Mindhárom kategória népszerű pályázat. Ezek a pályázati ismertető fórumok nagyon fontosak, lényeges találkozni az emberekkel, akik ezeken a Vajdaság szerte megvalósuló fórumokon, feltehetik kérdéseiket, a Prosperitati munkatársai pedig felmérhetik az igényeket a terepen- hangsúlyozta Lulić Márki Anna, az Alapítvány jogi osztályának vezetője. 

A nemesmiliticsi fórumon számtalan kérdés merült fel, a gazdálkodók, a vállalkozók és  érdeklődő magánszemélyek részéről is. 

Az eseményen jelen volt dr. Úri Emese köztársasági képviselőjelölt. A lakossági fórumon hangsúlyozták a mezőgazdaság, a vállalkozói szféra számára is meghatározó, hathatós vajdasági magyar érdekképviselet megőrzésének jelentőségét, a közelgő választásokon való részvétel fontosságát.  

LMT, Magyar Szó

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.