Felejthetetlen tábori napok a szabadban

A zombori fiatalok nyáron sem tétlenkednek. Idén is nagy sikerrel szervezték meg a (V)izgő-mozgó tábort, amelynek a Magyar Polgári Kaszinó adott otthont.

Az öt napos tábor nevéből is kikövetkeztethető, hogy a hangsúly a szabadtéri, vízközeli játékos időtöltésen volt. 

Cselenák Kinga főszervező egyebek mellett elmondta, ismét nagy érdeklődésre tartott számot a program. A felhívás közzétételét követően a helyek két hét alatt beteltek. 

Húsz résztvevőt tudtak fogadni. A gyerekek és fiatalok érkeztek Kúláról, Veprődről, Temerinből, Csonoplyáról, Nemesmiliticsről, Szegedről, de természetesen helyiek is résztvettek, továbbá fiatalok, akik nyugat-bácskai születésűek, de már Amerikában, Svájcban, Bécsben élnek, viszont szívesen hazatértek Zomborban és környékén táborozni.

-A szervezőtársakkal, Cselenák Zsolttal, Cselenák Nagy Mónikával, Harangozó Fannival, Harangozó Boglárkával, Vranić Valentinnal együtt igyekeztünk ezúttal is változatos, kreatív, mozgásos, fürdőzős programokat szervezni. Volt tájékozódó játékos ismerkedés a város nevezetességeivel, vízközeli, labdajátékok a zombori medencénél, a gombosi strandon (oda vonattal utaztunk) meg a bezdáni csatornaparton. Ez utóbbi helyszínen a Fekete Sűrű Egyesület adott számunkra helyet, sárkányhajózáson vehettünk részt, továbbá a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület tartott bemutatót, játékokat játszottunk. 

Minden programhoz kapcsolódott egy-egy gasztronómiai élmény is. Lángos sütés, pljeskavica evés, paprikásfőzés stb.

Az esték is változatosan teltek, szerveztünk Ki Mit Tud? vetélkedőt, táncházat, fagyizást, kvíz játékot, Karib- tenger kalózai, kilenc állomásos nagy játékot. 

Egyébként a teljes hét alatt lehetett pontokat gyűjteni, ügyeskedni. Folyamatosan készültek TikTok videók is. 

Pénteken nehéz szívvel búcsúztunk egymástól. A résztvevők kérést fogalmaztak meg, miszerint hadd lehessen a következő alkalommal hosszabb, tíznapos a tábor. Meglátjuk, mindenesetre nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek. Köszönjük a bizalmat és a támogatást is. 

Hangsúlyoznám, hogy hálával tartozunk minden segítségért, különösen a Magyar Polgári Kaszinónak és Bethlen Gábor Alapnak- hallottuk Cselenák Kingától.

Képek forrása: Cselenák Kinga

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.