Segítsünk Takácséknak!

Bácskertesen-Kupuszinán péntekről  szombatra virradóra tűz ütött ki Takács Jánosék családi házában, feltehetően a pálinkafőzőben keletkezett rövidzárlat miatt. A család jelentős károkat szenvedett, a tűz gyorsan terjedt, leégett a teljes tetőzet. 

-Gyakorlatilag két szoba maradt épen, meg a spájz, a konyha és a fürdőszoba, de ezek a helységek is rossz állapotban vannak, bármikor beszakadhatnak-mesélte a feleség.

A tűzeset körülményeiről pedig a következőket mondták el még:

-Hajnalban a szomszédasszony szólt, hogy ég a ház, a pajta lángokban áll. Innentől minden nagyon gyorsan történt. Lesokkolt bennünket az egész, a szomszédságot is, akik pillanatok alatt a segítségünkre siettek. Természetesen kijöttek a tűzoltók, az elsősegélynyújtók szintén. Sokat tenni nem lehetett, de rengeteget jelentett akkor és azóta is életmentő számunkra az emberek támogatása. Ilyenkor látni meg leginkább, hogy mennyire összetartó közösségben élünk, hogy vannak még jó emberek- hallottuk Takácséktól. 

Kupuszinán és Nyugat-Bácska szerte is gyűjtések szerveződnek a tűzkárosult Takács család megsegítésére. 

A faluban, Kupuszinán a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület kezdeményezésével munkanapokon, hétfőtől péntekig reggel 7 és délután 14 óra között a Helyi közösség 4- es számú irodájában várják az adományokat. 

Zomborban a Dunatáj Egyesülés irodájában, a Szentháromság tér 1- es szám alatt a 24- es irodában munkanapokon 9- től 14 óráig fogadják a felajánlásokat. 

Illetve utalható támogatás a következő számlaszámra: 325-9500600016929-91.  

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.