Testvérvárosi nyár

A Zombor város és Kispest önkormányzata közötti kiváló testvértelepülési kapcsolatnak köszönhetően zombori meg kispesti gyerekek, fiatalok vendégeskedhettek Zomborban és környékén, illetve Magyarországon, a Balatonon.

Pribilla Attila, Zombor város segédpolgármestere, mint kísérő, idegenvezető is beszámolt róla, hogy mindkét alkalom nagyon sikeresen telt, a résztvevők szép, tartalmas emlékekkel tértek haza. 

-A kispesti önkormányzatnak köszönhetően a zombori gyerekek rendszeresen, évente vendégeskednek a Balatonon mi pedig viszonozzuk a szíves jóltartást és a kispesti általános iskola tanulói ellátogatnak városunkba.

Ami az idei élményeket illeti, Balatonalmádiba utaztunk a zombori Testvériség-egység Általános Iskola hat tanulójával és a kísérőkkel: Tamara Madžarevel, Dejana Bogunovićtyal. 

A további: bulgáriai, törökországi, lengyelországi, horvátországi testvértelepülések képviseletével együtt rendkívül színes, tartalmas napokat éltek át a gyerekek és mi is, egy héten át a Balatonon. Jártunk Tihanyban, volt hajózás, túrázás stb.

A múlt héten pedig hat kispesti végzős látogathatott el Zomborba, tanáraik kíséretében. Megmutattuk nekik a városi strandot, voltunk az apatini gyógyfürdőben, fogatoztak a városban, továbbá megismerkedhettek Zombor és Szabadka nevezetességeivel-hallottuk Pribilla Attilától. 

Képek forrása: Pribilla Attila

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.