Apród tábor Doroszlón

Negyedik alkalommal tart Apród tábort a visegrádi Szent György Lovagrend zombori priorátusa, közös szervezésben a Doroszló-Szentkúttal. 

A tábor célkitűzései között szerepel a kis apródok keresztény szellemiségének, nemzettudatának megerősítése, a történelmi és kulturális értékek megismertetése.

Diósi János prior, főszervező az alábbiakat nyilatkozta a programmal kapcsolatban:

-Az elmúlt évekhez hasonlóan valamivel több mint negyven táborlakónk van, köztük újoncok és visszatérők is. 

Érkeztek Szabadkáról, Hajdújárásról, Gombosról, Szilágyiról, Bácsföldvárról és természetesen résztvesznek a táborban doroszlói gyerekek is. 

Ami a foglalkozásokat illeti, a zentai Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tagjai töltik be a táborban az animátorok szerepét. Volt íjászat, vendégül láttunk egy solymászt, aki elhozta idomított ragadozómadarait is. Továbbá lovagláson, a faluban történő fogatozáson, lovagi játékokon vehettek részt a gyerekek, történelmi ismertető, népmesemondás, tűzoltó bemutató és a helyi néptánc egyik formájának, a csirajozásnak az elsajátítása, kertészkedés, aztán a gombosi strandon fürdőzés meg filmvetítés zajlott. Szombaton lesz a táborbontás,  ökumenikus szentmise és közös ebéd keretében- hallottuk a priortól, aki elmondta, tábor megvalósítását támogatták magyarországi, németországi és helyi magánszemélyek is. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.