Ötödik, jubiláris Filmfesztivál Zomborban

Július 11- én este ünnepélyes keretek között megnyílt a jubiláris 5. Zombori Filmfesztivál, a Laza Kostić Kulturális Központ szervezésében. A rangos rendezvényt az ünnepelt hazai színművész, Ljiljana Stjepanović nyitotta meg. 

Amint azt a népes közönséget, a vendégeket köszöntő Vesna Šašić fesztiváligazgató elmondta, ,,Az utánunk jövőknek” címszóval zajló, színes versenyprogramot tartalmazó filmes eseménysorozat a fiatal alkotókat helyezi reflektorfénybe. 

Ebben az évben a Bosnyák Ernő emlékét idéző Specialni Ernest nevű fődíjat posztumusz adják át, mégpedig Puriša Đorđević rendezőt illeti, akinek lánya, Lidija Adrić veszi majd át az elismerést a július 14- én, pénteken zajló záróünnepségen. 

A vetítések több szabadtéri helyszínen  zajlanak. A programban számos magyar alkotás is szerepel. A megnyitó estéjén Szász Attila Apró mesék című filmjét láthatták az érdeklődők a Városi Múzeum udvarán.

Részletes program az alábbi linken található: 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057667890480

A nyitóeseményen és vetítésen résztvett Pribilla Attila, Zombor Város segédpolgármestere és Lennert M. Tímea, a Magyar Nemzeti Tanács tagja. 

Képek forrása: a Fesztivál facebook-oldala

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.