Doroszlói Agrofesztivál másodszor

Június 17- én Agrofesztivált szerveztek a Doroszló-Szentkúton.

A nap változatos programjai között szerepelt mezőgazdaságigép-kiállítás, 

báránypaprikás főzőverseny, a gyerekek számára játszó sarok, állatsimogató és kézműves vásár valamint este a 3+2 és a Tropico Band együttesek koncertje várta az érdeklődőket.

Holló Ronald főszervező az eseménnyel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

-Úgy érzem, sikeres az idei fesztivál. A két évvel ezelőtt, az első fesztiváli alkalommal elkövetett hiányosságokat, hibákat korrigáltuk, orvosoltuk a mostani szervezés során. 

Nagy területen zajlik az esemény, de csaknem 1000 ember részvételéről bizonyosan beszélhetünk. Rendkívül örülünk, hogy az emberek családostul érkeztek, sok kisgyerek van, akik nagy lelkesedéssel veszik birtokba a játszósarkot, élvezik az állatsimogató nyújtotta lehetőségeket. Népes résztvevő táborral zajlik a hagyományos főzőverseny, így az eseménynek a szakmai kiállítás mellett, társasági, családi piknik jellege is van. 

A kiállítás tartalmával szintén elégedettek vagyunk. A kiállítók által bemutatásra kerülnek traktorok, csatolható eszközök és mezőgazdasági drónok- hallottuk a főszervezőtől.  

A főzőverseny alkalmával 34 bográcsban főtt a tradicionális doroszlói ételnek számító báránypaprikás.

A helyiek esküsznek a doroszlói víz jótékony hatására a főzésnél. Emellett a környező településekről érkező csapatok szakácsai is többen elmondták, fontos a paprika jellege, minősége, továbbá, hogy közepes lével főzik a bárányt. 

A szakavatott zsűri: Király Balázs, Komáromi József, Király Géza, Holló Antal, Budai István (zsűrielnök) döntése alapján a főzőverseny első helyezettje a gombosi Bóka Olivér csapata, díja a serleg mellett egy kerékpár (az Agrotech felajánlásával), a második Željko Andrašić, aki egy csomag kukorica vegyszert nyert, harmadik helyezett pedig Király Kornél, aki a serleg mellett egy bográcsot tudhat magáénak (a Doroslovo Promet tulajdonosa, Szabó Fűr Beáta felajánlásának köszönhetően).  

Az este folyamán várhatóan sokan lesznek kíváncsiak a népszerű 3+2 együttes és a Tropico Band zenekar koncertjére. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.