Új év, újabb lehetőségek

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének falugazdász szakszolgálata, ahogy eddig, úgy ezután is a termelők rendelkezésére áll, információnyújtásban és minden más felmerülő szakmai kérdésben, ügyintézésben. Pilin Endre, Doroszlón, Kupuszán és Szilágyin tevékenykedő falugazdász az alábbiakat nyilatkozta az aktualitások, az új év lehetőségeinek témájában:

– Ilyenkor év elején mindig ki szoktam hangsúlyozni, hogy az egyik legfontosabb szabálynak számít, hogy bármilyen változást a gazdaságon belül 30 napon belül be kell jelenteni, hogy a gazdaság ne kerüljön passzív státuszba, mert az negatív következményeket von maga után. A termelők is szembesülnek azzal, hogy jobb ha mindent időben elvégeznek, így a gazdaság felújítását is, és tényleg bejegyzik a valós állást a vetéstervbe, hisz nem lehet tudni, hogy az adott évben milyen támogatásra/kártérítésre lesz lehetőségük. A kincstárban történő adatváltoztatások elvégzéséhez sok esetben elég csak a falugazdászokat felkeresni, ahogy ezt már nagyon sokan tudják is.

Úgy tudom, különböző információs előadások, szakmai utak és képzések is tervben vannak erre az évre vonatkozóan. Melyek ezek?

– Január és február folyamán téli előadásokat valamint egész évben utazásokat is szervezünk különféle helyszínekre és rendezvényekre. Az előadások témáit és az utazások célállomásait az ügyfelek igénye szerint igyekszünk összeállítani, és ez ügyben bármikor fel is lehet keresni minket. Jelenleg az AGROmashEXPO rendezvényre szervezünk utazást január 27- én, pénteken Nyugat Bácskából, valamint Bortanfolyam kerül megrendezésre Kupuszinán február 10-én, amelyekre várom a jelentkezéseket. Mindezen rendezvényekről bővebb információ kapható a 0695565901-es telefonszámon vagy személyesen az irodákban. Továbbá tervben van egy előadás február elején az Ipard pályázatokról és az Agro tech gépkínálatáról Zomborban, a Magyar Polgári Kaszinóban, de ennek részletei még egyeztetés alatt állnak.

Az idei évben bevezetésre kerül az eAgrar információs rendszer, amelynek köszönhetően a termelők online tudnak majd elvégezni bizonyos kincstári ügyeket , de ennek részleteiről sem tudok még sokat mondani, ugyanis mi, falugazdászok is képzésre várunk ezzel a témával kapcsolatban, de lassan készülni kell az alkalmazására.

A termelők számíthatnak a segítségünkre az éves fenntartási beszámolók, ahogy a Tartományi és Köztársasági valamint minden más egyéb pályázatok elkészítésében is.

Segítséget nyújtunk dokumentáció összeállításban föld bérbeadásában, gazdaság nyitasában, továbbá mindenben amiben csak tudunk. Az információs hátterünk nagyon hatékony, ugyanis egy egész csapat dolgozza fel az új információkat, továbbá egy jogász is segíti a munkánkat ami tovább növeli a tevékenységünk hatékonyságát. Munkáltatónk gondoskodik a megfelelő képzések szervezéséről részünkre, így ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy teljes hozzáértéssel nyújtunk nekik segítséget.

Hol, milyen időpontokban és módon kereshetik fel az ügyfélszolgálatokat a termelők, az érdeklődők?

Irodáimat megtalálják Kupuszinán (kedden, csütörtökön és pénteken 8 és 13 között), Doroszlón (szerdán 9 és 14 között) és Szilágyin (hétfőn 8 és 13 között), mindhárom településen a Helyi közösségek épületében, valamint elérhetnek telefonon a 0695565901-es számon. Bátran keressenek minket, legyen is szó bármiről is- hallottuk Pilin Endre falugazdásztól.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.