Doroszlón mutatták be a Sajátfalu című verseskönyvet

December 18- án a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület szervezésében bemutatták L. Móger Tímea Sajátfalu című kötetét.

A művelődési egyesület kistermében tartott esten a szerzővel György Mária magyartanár és Wilhelm József történelemtanár beszélgetett. Érintették a szerző közösségi tevékenysége és az alkotómunka közötti egyensúly témáját, a kötetek tematikájának és vershangjának kapcsolódási meg eltérési pontjait, továbbá L. Móger Tímea alkotói terveit. Egyebek mellett elhangzott:

-Az eddig megjelent öt kötetre (Kollázs c., Innensemerre szigetecske c., Homo labilis c., Falvédőszövegek c., Sajátfalu c.) versfolyamként tekintek. Mindegyik könyv szövegeit nagyban ihlette a közvetlen környezetem, a doroszlói, a nyugat-bácskai táj és annak embere, az egyén meg a közösség viszonya. 

Mindig nagy ünnep számomra, amikor itthon, a saját közegemben mutathatom be az alkotómunka gyümölcsét, különösen, amikor ennyire helyemhez ,,közeli” az adott könyv témája, hangulata- hangsúlyozta a szerző és köszönetet mondott az egyesületnek, a közösségnek a bemutatkozási lehetőségért, a szeretetteljes érdeklődésért. 

Csernicsek József, a Móricz Zsigmond MME elnöke üdvözölte a jelenlévőket és kifejezte örömét, hogy itthon, a faluban köszönthetik a szerzőt, mutathatják be újabb könyvét.  

Az esten saját szerzemények és énekelt versek előadásával közreműködött Dosztán László zenész. 

Kálóci Karola fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.