Színes, szórakoztató, tartalmas Ötösfogat

Október 14- én a bezdáni színházterem volt az idei Ötösfogat első állomása. 15- én a csonoplyai, 16- án a nemesmiliticsi kultúregyesületben várta közönségét az öt település műkedvelői által összeállított színes program. Október 21- én a zombori Magyar Polgári Kaszinóban tekinthették meg az Ötösfogatot.

A műsort Pesti Veronika vezette. Bevezetőjében egyebek mellett elhangzott:

,,Nyugat-Bácska öt települése, öt művelődési egyesülete bizonyítja évről-évre, hogy nagy szükség van az összefogásra, a közös rendezvényekre, barátkozásra, szórakozásra. Az Ötösfogat az a műsor, amit a nyugat-bácskaiak kedvelnek, amelyben hosszú évek során nagyon sok ember részt vett, fellépőként, nézőként, vagy szervezőként. Ezért sokan a magunkénak mondhatjuk, folytassuk hát tovább még hosszú ideig, vigyázzunk rá, hogy megmaradjon színesnek, szórakoztatónak és tartalmasnak.”

A bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület alsós citeracsoportja a nemesmiliticsi citerásokkal kiegészülve dél-alföldi dalcsokrot adott elő. Citerások: Bezdán Zolna, Horvát Bacsó Karolina, Kabók Hanna, Petkovity Matea Leila, Mátyus Lilla, Horváth Bence és Klinovszki Adrianna. Felkészítő citera oktató: Báló József.

Bezdán Kinga szavaló előadásában Roald Dahl Tanács a televíziózással kapcsolatban című versét tolmácsolta. 

Idén nyártól Báló József már Bácsgyulafalván is oktat citerát, ez adta azt a lehetőséget, hogy a bácsgyulafalvi és a nemesmiliticsi népzenét kedvelő fiatalok közös produkciókat is bemutathattak. A bácsgyulafalvi fölsős citerások sárközi dépdalcsokrot adtak elő, a nemesmiliticsi Bagi Lea népdalénekes közreműködésével. A citerákat megszólaltatták: Ádor Andrej, Fazekas Ámor, Kabók Márk, Varga Vajk, Knézi Ramóna és Zsadányi Réka.

A bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület képviseletében Kővágó Jácint mondott verset, Lackfi János Vadiúj tananyag című költeményét. 

Nagy divat manapság tehetségkutató versenyeken részt venni. A bezdáni  Heccenköcci Köcsögduda Trió is benevezett egy ilyen sztárcsináló versenyre. Ők nem mások, mint a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai, név szerint: Nagy (Fecó) Ferenc, Harjung Patrik, Ficza Balázs. A jelenetet rendezte: Csillag László.

A bezdáni fiatalok másik jelenetében a filmek világába kalauzoltak bennünket. A jelenet címe: Casting. Előadta: Kővágó Jácint és Kővágó Jázmin Anna. Rendező: Csillag László.

A Zombori Magyar Polgári Kaszinó legfiatalabb tagjai egy népmesét dolgoztak fel. Fellépők:  Beck Erik, Bujisity Teodóra, Juhász Áron és Konc Leon.

Kiss Szabolcs ifjú, zombori tehetség gitáron játszott, rock számokat. A zenész négy zenekarban működik közre, különböző műfajokban.  Kedvence a heavy metal. 

A zombori fiatalok, Cvetkovity Lejla és Kiss Csaba előadásában modertánc egyveleget láthatott a nagyérdemű. A két táncos számos táncversenyen vett részt és ért el sikereket. Kedvenc táncformájuk a hip-hop. 

A csonoplyai Arany János Művelődési Egyesület már jól ismert szavalója, Gardil Roland,  Dóka Péter: Mozgólépcső című versét adta elő. Roland ezzel a verssel a zombori Magyar Polgári Kaszinó idei szavalóversenyén első helyezést ért el. Az ürményházi Dóka szavaló versenyen pedig jutalomban részesült. Felkészítő pedagógus: Krizsán Valéria. 

A csonoplyai Mindenszentek plébánia anyanyelvápoló csoportjának tagjai jelenetekkel készültek. Az Útbaigazítás című produkció szereplői: Ádám Mónika, Bosnyák Adél, Szélik Brigitta, Vaszlovity Vanessza. 

A Vizsgáznak a rendőrök című jelenetben felléptek: Ádám Mónika, Bosnyák Adél, Szélik Brigitta, Vaszlovity Vanessza. Felkészítő padagógus: Bosnyák Annamária.

A nemesmiliticsi Bagi Lea nem ismeretlen a nyugat – bácskai közönség számára. A népzene, a népdal mellett más zenei műfajt is szívesen kipróbál. Lea a Szabadkai Zeneiskola tanulója és az Ötösfogat műsorában most A zöld bíbor és a fekete című dalt adta elő gitáron. 

A nemesmiliticsi Németh László Magyar Művelődési Egyesület néptáncosainak előadásában  kalocsai táncokat láthattunk. Koreográfus: Báló József. Felléptek: Mátyus Lilla, Horváth Bence, Knézi Ramóna, Müller Heléna, Mátyus Adrián, Cseri Petra, Klinovszki Adrián, Makk Noémi, Makk Natália, Klinovszki Adrianna és Pozder Hanna. Kísért: az Egyesület citerazenekara. 

A sokoldalú tehetség, Mátyus Lilla Vajdasági népdalcsokrot énekelt. Felkészítője volt  Litvai Karolina.

A Fogat zárószámaként a nemesmiliticsiek előadásában szüreti táncokat és népdalokat láthattunk, hallhattunk. Énekelt: Bagi Lea

Táncoltak: Knézi Ramóna, Szabó Máté, Bagi Lea, Loboda László, Janda Valentin, Müller Heléna, Mátyus Adrián, Makk Noémi, Cseri Petra, Klinovszki Adrián, Mátyus Lilla, Horváth Bence, Klinovszki Adrianna, Pozder Hanna, Farkas Adrianna és Ruzsák Roland. Koreográfus: Báló József. Zene: Akusztik együttes. 

Holnap, október 22- én az idei házigazdáknál, a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben kerül sor a rendezvénysorozat gálaműsorára.  

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.