Halfőző verseny volt Kupuszinàn

Idèn is hagyomànyosan Pèter- Pál napjàn tartottàk Kupuszinàn a Halfőző versenyt. Apatin közsèg, annak Turisztikai Szervezete, a kupuszinai Helyi közössèg ès a helyi Süllő Sporthorgàsz Egyesület közös lebonyolítàsàval, több mint kèt èvtizede rendszeresen zajló, közkedvelt gasztro-program egyben selejtezője is az Apatini Halàszestek nevű közsègi rendezvèny nemzetközi halfőző versenyènek. 

A kupuszinai halfőzőn 31 bogràcsban főtt a paprikàs. Minden korosztàly örömmel ès nagy kedvvel kèpviselteti magàt a versenyben.

A kupuszinai fiatalember, Tumbàsz Dàvid kèrdèsünkre, hogy mi a jó halpaprikàs titka, hatàrozottan vàlaszolta: a tűz, a helyesen, szisztematikusan törtènő alàtüzelès. 

Rekettye Róbert, a kupuszinai Helyi közössèg Tanàcsànak elnöke elmondta, fontos tèny, hogy helyi halfőzőn csakis kupuszinai lakosok vesznek rèszt, illetve vendègkènt a testvèrtelepülès, Hercegszàntó kèpviselete. 

Maros Tibor, a Süllő Sporthorgàsz Egyesület elnöke hangsúlyozta, tagsàg minden èvben lelkesen szervez. A döntèshozó zsűri tagjai voltak: Dubacz Pàl, Szurap Mihàly, Strahinja Delić, a bíró pedig az Apatini Turisztikai Szövetsèg kèpviseletènek tagjai közül került ki.

A zsűri döntèse alapjàn a kupuszinai Halfőző verseny első helyezettje Tumbàsz Leonàrd, màsodik Tumbàsz Dàvid, a harmadik pedig Pèter Istvàn lett. Ők nyertek jogot a júliusban tartandó Apatini Halászestek nemzetközi versenyèn való rèszvètelre.

A kupuszinai halfőző hangulatàt DJ Nàndi biztosította. 

Bujàk Jànos ès a Nyugat-Bàcska Portàl fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.