Találkozàs egy riportkönyv jegyében

Június 24- én, pénteken este a zombori Magyar Polgári Kaszinó dísztermében bemutattàk Tóth László újságíró Színlelt szenvedélyek-elfásult szerelmek című riportkönyvét és megnyílt Kószó István zombori festő, díszlettervező, a témához kapcsolódó, női akt festmènyekből àlló tárlata.

A nèpes közönsèget a Kaszinó nevèben Cselenàk Kornèl köszöntötte. Az est házigazdája L. Móger Tímea újságíró, költő volt. Vendégként közreműködött: Friedrich Anna újságíró, író, a kötet szerkesztője, dr. Horváth Gyula ügyvéd, a Szélcsengő Mozgalom elnöke, továbbá a szerző. A  bemutatón egyebek mellett szó esett a könyvet kiadó Szèlcsengő Mozgalom cèlkitűzèseiről. Ezek lènyege, arra ösztönözni az embereket, hogy visszatèrjenek a szerelem, a szeretet, a csalàd jelentette alapèrtèkekhez. 

A kötetről megtudtuk, a fejezetek rövid, a nő ès fèrfi kapcsolatàt taglaló, korrajzot is nyújtó törtèneteket, irodalomtörtèneti ínyencsègeket, olvasói leveleket, kedvenc szerelmes verseket, az előző kötetből vett, jellemző szövegválogatàsokat tartalmaznak.

A beszèlgetès, mivel a rèsztvevők mindegyike huzamosabb ideig èlt külföldön, kitèrt az ottani tapasztalatok ès a szülőföld viszonyàra is. Tovàbbà szövegek hangzottak el a könyvből. 

A bemutató borkóstolással zárult, a baranyai Kollár pincészet különlegességeit volt alkalom megízlelni. 

Cselenàk Kornèl ès Pribilla Attila fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.