Dunatáji beszélgetés Goretić Péter fimrendezővel

A Dunatáj Egyesülés szervezésében május 20- án Zomborban, a Magyar Polgári Kaszinóban sor került a Dunatáji beszélgetések tavaszi rendezvényére.

Az est vendége volt Goretić Péter zombori születésű, Budapesten élő filmrendező, a vendég vendégei pedig filmek és filmesek voltak. A beszélgetést Móger Tímea költő újságíró vezette. 

Szó esett a fiatal filmes kezdeti motivációiról. Péter elmesélte, a film központi helyet foglal el az életében, budapesti tanulmányai során találtak egymásra azokkal a kollégákkal, akikkel jelenleg alkot, a Forward produkció keretein belül is. A beszélgetésen jelen volt a jeles, neves alkotó csapat egy része: Kiss Jenő operatőr, Kocsányi András forgatókönyvíró, Török Éva producer, Hakkel Borbála látványtervező. Az est közönsége hallhatott a közös filmes projektekről, a számos magyarországi és nemzetközi fesztiválon díjakat nyert produkciókról, arról miként és milyen anyagi forrásból készül el egy-egy kisfilm, továbbá megtudhattuk, hogy hamarosan Péter első nagy játékfilmje is elkészülhet. Az itteni születésű alkotó a témáit sokszor meríti, a forgatások helyszínét gyakran keríti Nyugat-Bácskában. 

A beszélgetés mellett vetítés zajlott, a Kertvárosi mese és az Egy nagy ember című, többszörösen díjazott alkotásokat láthatta a zombori közönség.  

Pelt Ilona fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.