NAPI SZÉP és jótett- KÚLA- TETŐ ALATT VAN A HÁZ

A család, rokonok, ismerősök és ismeretlen ismerősök segítségével tíz nap alatt sikerült a kéménytűz által leégett háztetőt teljesen megtisztítani az égési törmeléktől és az új tetőt felállítani, a kúlai Kanyó Antal családi házán. Mint ismeretes január 8-án a hajnali órákban kéménytűz folyamán a tetőt tartó összes faanyag, tetőfedő cserép a családi ház emeleti részén, a nyílászárók de a tűz oltása következtében az összes bútor is megsemmisült. Jóakaratú, segítőkész emberek, vállalkozók lehetőségeikhez mérten adakoztak, adakoznak a bajbajutottaknak. A tetőcserepet is adományként kapta a család, az anyagi támogatások által pedig sikerült megvásárolni a gerendákat, léceket, fóliát…stb.

Az elszenesedett gerendák lebontásánál is sokan összejöttek, de a szombaton megvalósult tetőfedő munkaakción még többen voltak.
Ami a legfontosabb, hogy most már mind mondani szokták, tető alatt van a ház. A belső helyreállítási munkálatok viszont még váratnak egy magukra. Égető probléma mielőbb megoldani a fűtést a házban, a kémény helyreállítását vagy megkezdeni az új kémény megépítését, de a belső falak vakolása, újrameszelése is elengedhetetlen, hogy lakható legyen a ház. Vagyis rengeteg még a teendő, így szükséges a nyílászárok cseréje, amelyek jelenleg csak le vannak fedve  fóliával, a fürdőszobát is újból kell szerelni, a ház emeleti részén a villanyvezeték helyreállítása szintén hátra van még.
Az önkormányzat egyszeri anyagi támogatást hagyott jóvá a bajbajutott családnak de a gyűjtést továbbra is folytatja a Népkör MMK, a VMSZ helyi szervezete és a Szent György plébánia is. Anyagi hozzájárulásukat Kanyó Antal számlaszámára tudják befizetni: 325-9300600069373-26, Vojvođanska Banka OTP Group.
A család minden jószándékú embernek köszöni az eddigi támogatást, legyen az anyagi, dologi vagy épp kétkezi munkával való hozzájárulás.

Forrás: Kúlai magyar vagyok facebook- oldal
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.