Irodalmi hidak Kispest és Zombor között

A Kispesti Szerb Önkormányzat, a Srpski Venac Szerb Kulturális- és Médiaközpont valamint Zombor Város együttműködésében irodalmi estet tartottak Budapesten, a Kulturális központ hangulatos rendezvénytermében. Az Önkormányzat nevében Rusz Igor Dusán köszöntötte a vendégeket, a népes közönséget. A zombori delegáció tagjaként jelen volt Siniša Borota, Zombor Város segédpolgármestere is. 

Az irodalmi program keretében David Kecman, zombori író, költő, kritikus mutatta be Dragomir Dujmov szentesi születésű, Budapesten élő magyarországi szerb író, költő, műfordító Raskršće című kötetének második kiadását és Móger Tímea zombori születésű, Doroszlón élő és alkotó költő vers-világát. 

A méltatások kapcsán elhangzott, míg az egyik szerző, Dragomir otthona Magyarország és hazája Szerbia, addig a másik alkotónál, Tímeánál éppen fordított a helyzet, Magyarország az anyaország és Szerbia, azon belül Vajdaság az otthona. Az irodalom a műfordítások és a mostanihoz hasonló találkozók által is hidat képezhet a helyek, helyzetek, témák és nyelvek, nyelvezetek között. 

Az est végén megtudtuk, az együttműködés folytatódik, szervezők és az alkotók is további közös programokat terveznek. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.