Adventi ablakvadászat tartja ünnepi lázban a falut- BEZDÁN

A Bezdáni Hidak civil szervezet Adventi ablakvadászat játékot szervez december 1 és 24 között. Ennek lényege, hogy advent idején minden nap egy-egy újabb ablak öltözik karácsonyi díszbe. 

Az ablakok 1- től 24- ig lesznek megszámozva. Értelemszerűen december 1- jén az 1- es számú ablakot kell megkeresni a faluban, 2- án a 2- es számút és így tovább. A szervezők naponta egy-egy rejtvénnyel segítik a megfejtést, ezt a Bezdáni Hidak facebook- oldalán teszik közzé. 

A feladat: megtalálni az ablakot, képet készíteni róla és még aznap elküldeni a 063/597-067- es viber- számra. 

A vadászat minden nap 14 órától indul. Minden nyertes ajándékot kap. A díjazott képek a Bezdáni Hidak facebook- oldalán lesznek közzétéve.

Martin Krisztina ötlete a játék, de a lényeghez folyamatosan adott hozzá tartalmakat a civil szervezet többi tagja is. Krisztina elmondta, kicsik és nagyok egyaránt nagyon élvezik az ablakvadászatot és a hozzá vezető rejtvények fejtegetését is. Külön örülnek, hogy az első megfejtés egy gyermektől érkezett. Az első ablakot Fica Szendi díszítette.

A két évvel ezelőtt alakult Bezdáni Hidak civil szervezetben való munkáról a következőket nyilatkozta:

-Nagyon tetszik, hogy végre egy olyan szervezetnek lehetek tagja, amely a pozitív és megvalósítható közösségi munkára, igényekre koncentrál. Sokunknak vannak nagyon jó ötletei és fontos, hogy ezeket mindig közösen valósítjuk meg, együtt folyik az ötletelés.

Seres Tamarától, a Bezdáni Hidak elnökétől a következőket hallottuk:

Nem érzem magam vezető szerepben, hiszen a tagság közösen dolgozik, ha valaki kitalál egy programot, akkor rendszerint ő lesz a koordinátor annak megvalósításában, de természetesen mindenki besegít. Alkalmi eseményekhez, ünnepkörökhöz fűződően rendszeresen szervezünk kézműves foglalkozásokat, művelődési, közösségi rendezvényeket, templomi koncerteket, de egészen egyedülálló programokat is kitalál a tagság, mint például nyáron dusekverseny volt meg szabadtéri mozizás. A faluszépítés sem marad ki az eseményeink sorából, virágokat ültettünk Bezdán közterületein. Legközelebb karácsonyi vásárt tartunk, majd ünnepi díszbe öltöztetjük a falut. Programjaink megvalósításában partner a Helyi közösség és a Római Katolikus Egyházközség is. Támogatónk pedig a Magyar Nemzeti Tanács, Zombor Város, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság.

A Bezdáni Hidak oszlopos tagjainak egy része….

Bojić Evelin szintén arról számolt be, hogy nagy örömét leli a Bezdáni Hidak körében végzett munkában:

-Jómagam leginkább a gyerekeknek szóló foglalkozások szervezésében veszek részt, ugyanis iskolában dolgozom és ez az a  terület, amelyben a leghasznosabbnak érzem magam. Készülünk a karácsonyi programjainkra, kitűztük már a vásár időpontját, december 19. A nemrégiben zajlott Szent Márton- napi gyertyás felvonulás felelőse voltam például és így, ilyen egészséges módon szétosztjuk, megosztjuk egymás között a feladatokat a civil szervezeten belül.

A második ablakot Djanić Szilvia készítette

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.