Otthonról tanulnak a doroszlói diákok- Magyar Szó

A doroszlói Petőfi Sándor Általános Iskolában még október 12-én felrobbant a fűtőkazán. A fűtési berendezés évi ellenőrzésével megbízott illetékesek a robbanást követően megállapították, hogy a 18 éve működő kazánt már nem lehet megjavítani.

A szülők ekkor több elektromos fűtőtesttel segítették ki az iskolát, hogy a mintegy 60 tanuló meleg tantermekben tanulhasson. Ám az épület elektromos hálózata nem bírná ki a terhelést, ezért csak két tantermet fűtenek. Az alsósok bejárnak az iskolába, ahol napi két órájuk van, anyanyelv és számtan, a többi tantárgyat a második félévben pótolják. A felsősök az összes tantárgyat online tanulják, az iskolába csupán tudásfelmérésre járnak be, amikor azt a tanárral megbeszélik.

Az iskola a kár szanálása érdekében a fenntartóhoz fordult, a városi közigazgatás gyorsan biztosította a szükséges pénzeszközöket, amelyekből megrendelhették a rendszerhez megfelelő kazánt, amit az idén az év végéig üzembe helyeznek, így a doroszlói gyerekek a második félévet a már megszokott körülmények között kezdhetik el.

szikics, Magyar Szó

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.