A bezdáni Kajak Klub reménységeinek sikere

A bezdáni Dunav Kajak Klub öt versenyzője vett részt az úgynevezett Olimpiai Reménységek versenyén (Olympic Hopes Regatta) a szerb válogatott színeiben. A mérkőzés helyszíne a csehországi Račice volt. 

Panda Antónia, a bezdáni Kajak Klub edzője elmondta, ez a verseny nem minősül világbajnokságnak, de az adott kajakos  korosztály számára ez a verseny jelenti a legnagyobb megmérettetést világszerte. Ezúttal 33 ország vett részt benne. 

Bezdánból a tizenhárom éves Horváth Zsófi nagy közbenjárás árán indulhatott a legfiatalabbak, a tizenöt évesek korcsoportjának versenyében. Egyes hajóban (K-1) 500 méteren és 1000 méteren sikerült a döntőbe jutnia, ott 8. lett.

16 éves, Andrity Nikolász szintén K-1 kategóriában  1000 méteren a döntő 5. helyezettjeként végzett 500 méteren 4. lett az elődöntőben. 

Bosnyák Jenifer K-2- ben vagyis párosban evezett a nagybecskereki Orbán Beatrixel. 1000 méteren a döntő 5. helyezettjei, 500 méteren az elődöntő 5. helyezettjei lettek. 

Nagy Eleonóra K1- én 500 méteren, K1-en 200 méteren, K2- 500 méteren versenyzett. Mindhárom versenyszámban az elődöntőig jutott. 

Dadić Mihajlo K1-es kategóriában 200 méteren a döntő 9. helyezettje. K-4- és 200 méteren  a döntő bronzérmese lett. 

Tegnap, szeptember 13- án Bezdánban meglepetés ünnepéllyel fogadták a sikeres sportolókat. A helyi Önkéntes Tűzoltó Testület, a Helyi Közösség és természetesen a Kajak Klub tagjai ajándékokkal halmozták el és ünnepelték a nagyszerű, fiatal sportolókat. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.