Olvasni jó!- MNT-Magyar Szó

A Magyar Nemzeti Tanács körútja keretében a kupuszinai József Attila Általános Iskolában is népszerűsítették a testület társalapításában működő Magyar Szó Lapkiadó Kft. legkedvesebb gyermek- és diáklapjait: a Mézeskalács, a Jó Pajtás Trianon 100 és a Képes Ifjúság Trianon 100 címet viselő legfrissebb tematikus számait.

Magyar Szó Lapkiadó Kft. a 2020 a Nemzeti Összetartozás Éve programsorozat keretében Magyarország kormányának támogatásával megjelentette a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság különszámát, amelyet – életkorától függően – minden magyarul tanuló diákhoz ingyenesen eljuttatnak. A havonta megjelenő Mézeskalács szeptemberi számát az első osztályos tanulók a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási tanszercsomagjával együtt kapták meg.

A kupuszinai harmadik és negyedik osztályosok számára rendhagyó magyaróra keretében Turkál Marianna, az MNT Oktatási Bizottságának tagja, a József Attila Általános Iskola tanítónője adta át az ajándékokat.

-A rendhagyó magyaróra keretében kiosztottam a harmadikosoknak a Mézeskalács, a negyedikeseknek a Jó Pajtás ajándék-példányait. A cél az olvasás és az írás örömének megtapasztalása. Ugyanilyen ajándékokat juttatunk el Bácsgyulafalvára, Bezdánba, Gombosra, Doroszlóra, Nemesmiliticsre, Zomborba, a szilágyi gyerekek pedig itt, Kupuszinán kapják kézhez, hiszen ide járnak iskolába.

Elmondhatom, a kupuszinai tanulók nagyon érdeklődőek, rendkívül kreatívak. Többüknek jelent már meg írása vagy rajza a Mézeskalácsban, meséket írnak, rendszeresen olvasnak is- hallottuk Turkál Mariannától.

Az olvasással és az írással kapcsolatos élményeikről a gyerekek is örömmel nyilatkoztak.

Siplika Zsuzsanna, aki már saját mini-mesekönyvet is írt és illusztrált a következőket mondta: Jelent már meg versem a Mézeskalácsban, a kutyámról írtam benne. Nagyon örültem, hogy az újságban láthattam a nevem, az írásom. Mindig elolvasom a társaim történeteit és szeretem a lapban megfejteni a rejtvényeket, megoldani a különböző feladványokat.

Szilagyev Zalán: Szeretek olvasni és írni is. Jelenleg egy történeten dolgozom, az a címe, hogy Katika az Északi-sarkon. Amikor elkészült, lehet, hogy elküldöm majd a Mézeskalács számára, hogy mások is elolvashassák.

Zsivu Teodor: A kutyámról szóló mesém jelent meg a Mézeskalácsban. Szeretem olvasgatni a lapot, rendszeresen szoktam történeteket írni.

Domorád Vince: Negyedikes vagyok, idén kezdtem olvasni a Jó Pajtást. Nagyon tetszik, sok érdekesség van benne, lehet tanulni a cikkekből. Egyébként is szeretek olvasni, szívesen forgatom a könyveket.

A rendhagyó kupuszinai magyarórán a tanítónő vezetésével felolvastak, feladatokat oldottak meg a Mézeskalács és a Jó Pajtás tartalmai kapcsán.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.