Nagyboldogasszony ünnepe és jótékonysági gyűjtés

A Doroszló-Szentkút szabadtéri oltáránál augusztus 15- én megtartották a Nagyboldogasszony napi ünnepi szentmisét.

A Katolikus Egyház ekkor ünnepli Szűz Mária halálát és mennybevételét, egyben most van a 982. évfordulója annak, hogy a haldokló Szent István király felajánlotta magyar népét és fiatal országát a Boldogságos Szűz Máriának. Ez a katolikus egyház egyik legfontosabb ünnepe.

A doroszlói Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei Kegyhelyen az ünnepi szentmise fontos, közösségmegtartó eseménye mellett gyűjtést is szerveztek, amely a bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér megsegítésére irányul. A gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő gyermek életét a rendkívül költséges zolgensma génterápiás kezelés mentheti meg.

Az ünnepnapon történő gyűjtést a Doroszló-Szentkút és a helyi DISZ Ifjúsági Szervezet közös szervezésében hajtották végre. A fiatalok limonádét készítettek és osztottak az adakozók részére. Gellér Eszternek, a DISZ oszlopos tagjának elmondása szerint a jótékonysági akció eredményeképpen több mint 60 000 dinár gyűlt össze Olivér és családja a megsegítésére a Nagyboldogasszony napi gyűjtés során.

A pontos összeget és a befizetést igazoló csekket a hét elején teszik majd közzé a Doroszló-Szentkút facebook- oldalán.

Szitás Mária fotói

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.