,,Megnéztük és megvettük”- Kufner Karolina, Nemesmilitics – Házvásárlás, eszközbeszerzés-Jó Reggelt Vajdaság

Kufner Karolináék tősgyökeres nemesmiliticsiek és azok is kívánnak maradni. A Prosperitati Alapítvány segítségével házat vásárolhattak, a maguk és két gyermekük számára saját otthont teremthettek. A család mezőgazdasággal foglalkozik, az Alapítványnak köszönhetően hozzájutottak fontos és hasznos eszközökhöz. A részletekről Karolina mesélt:

Nehéz volt rátalálni az ideális házra?

-Sokat jártuk a falut, mire megtaláltuk a megfelelő házat. Az alapján kerestük, hogy nagy legyen az épület, lehetőleg tágas udvar is tartozzon hozzá, hiszen mezőgazdasággal foglalkozunk, továbbá két gyermekünk van, kell a tér. Végül rátaláltunk, rögtön föl is hívtuk az előző tulajdonost, aki Németországban él, a szomszédoknál volt a kulcs, ők megmutatták a házat. Megnéztük és megvettük.

Mikor költöztek be az új otthonukba és hogyan néz ki az?

-Tavaly ősszel költöztünk be. A házban a gyerekek számára is van egy- egy saját szoba, továbbá hálószoba, nappali, ebédlő, konyha, fürdőszoba, spájz. A telken vannak melléképületek és nagy udvar meg konyhakert.

Nagyon hálásak vagyunk az Alapítványnak a lehetőségért, jól érezzük magukat az új otthonukban, végre a sajátunkban lehetünk, eddig ugyanis házbérben éltünk.

Segített- e valaki a pályázat megírásában?

A zombori Dunatáj iroda munkatársainak segítségét vettük igénybe a pályázásnál.

Mi egyébre pályáztak még, mekkora területen gazdálkodnak, mit termesztenek?

Különböző gépezetekre, eszközökre is pályáztunk. Hála a támogatásnak egy hatsoros ültetőgéppel lettünk gazdagabbak. Ezt például a doroszlói Mosina vállalkozástól vásároltuk. Továbbá a több gépezet megvételét lehetővé tevő Prosperitati- pályázat alkalmával öt új eszközzel bővülhetett a gazdaságunk.

200 holdon gazdálkodunk. Termesztünk kukoricát, napraforgót, búzát, árpát, szóját és olajrepcét.

Milyen egyéb (pályázási) terveik vannak?

Várjuk a további lehetőségeket, egy pótkocsi még nagyon jól jönne a gazdaságban. Természetesen jó lenne gyarapítani a földterületet, amennyiben lenne rá lehetőség, vásárolnánk földet is. Az bizonyos, hogy itthon szeretnének maradni, szülőföldön boldogulni. Ehhez a törekvéshez sokban hozzásegít, biztos alapot ad a ház megléte és a földterületek- hallottuk a nemesmiliticsi Kufner Karolinától.

LMT, Jó Reggelt Vajdaság

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.