,,Fontos, hogy van egy házunk”- Sipos Melitta, Bezdán- Házvásárlás-Jó Reggelt Vajdaság

 

A bezdáni Sipos Melitta és Sipos Ervin családja immár négy éve él a Prosperitati Alapítvány pályázatának köszönhetően megvásárolt kertes házban. Nagyon hálásak a segítségért, amely által otthont biztosíthattak, alakíthattak ki a családnak a szülőfalujukban, Bezdánban. A pályázás, a házvásárlás körülményeiről, nyugat-bácskai mindennapokról Melitta, a feleség, a kétgyermekes családanya mesélt:

Miként találtatok rá az ideális otthonra, illetve, hogy zajlott a pályázás?

Édesapámnál laktunk, várandós voltam, amikor kiíródott a pályázat. Rögtön kaptunk az alkalmon, mert kicsinek bizonyult a hely, jött a baba, szükségesnek éreztük, nagyobb helyre, vagyis külön költözni. Nagyjából minden papírunk megvolt, könnyen ment a pályázás, amihez igénybe vettük a zombori Dunatáj Egyesülés munkatársainak segítségét. Megfelelő otthon viszont nagyon nehéz volt találni, rengeteget keresgéltünk. Több olyan ház volt, ami lakhatatlan, nem felelt meg a pályázati követelményeknek. Végül is a húgom keresztapjának házát vettük meg. Sokáig nem is tudtuk, hogy eladó a falu végén, hosszú évek óta üresen álló kertes ház. Rácsodálkoztunk, hogy milyen jó állapotban van, nem volt vele sok felújítási munka. Gyakorlatilag kimeszeltük és már be is költözhettünk. Nagyon jó árban vettük meg, 9 000 euróért. Örültünk a pályázási lehetőségnek, mindez nélkül, önerőből nem tudtunk volna házat venni.  

2016 nyarán költözünk be, az első gyermekünk egy éves születésnapját már ott ünnepeltük. Tehát immár csaknem négy éve élünk az új otthonunkban.

-Hogyan néz ki ez a ház, a telek?

Szép nagy kertünk van, fel is osztottuk. Egyik felében gyümölcsfák vannak, a másik részében pedig zöldségfélét, hagymát, paradicsomot termesztünk, de csak a saját háztartásunk számára. Továbbá van egy köztes udvar, ott garázst alakítottunk ki, a többi része fásfészerként funkcionál. A férjemnek van ott egy kis műhelye is. Az első udvarban szintén szép, nagy füves terület van. A házban egy kisebb gyerekszoba, egy nagy hálószoba, egy nappali, konyha és ebédlő egy térben, továbbá fürdőszoba és spájz van. Nagyon elégedettek vagyunk és hálásak az Alapítványnak, hogy mindezt megvalósíthattuk. Nem is tudom, hol lennénk most, ha mindez nem jön össze…!?

-Vannak esetleg további pályázási terveitek?

Férjem a bezdáni Egészségházban dolgozik karbantartóként, jómagam itthon vagyok a gyerekekkel, gyesen jelenleg. Előtte benzinkúton dolgoztam. Két gyerekünk van. Szeretnének majd vállalkozásba fogni, amennyiben lesz erre alkalmas pályázat.

Külföldre menni biztos, hogy nem akarunk, hiszen van egy házunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy be tudtuk lakni, számunkra a stabilitás alappillére, hogy saját otthonunkban élhetünk  hallottuk a bezdáni Sipos Melittától.

LMT, Jó Reggelt Vajdaság

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.