A 111 éve született Herceg Jánosra emlékeztek

111 évvel ezelőtt, május 11- én született Herceg János akadémikus író. Előzőleg, több évtizeden át a zombori Berta Ferenc Zsebszínház tartotta, de néhány éve a Dunatáj Egyesülés szervezi a jubileumi megemlékezést a zombori Szent Rókus temetőben, az író sírjánál.

Idén a vírushelyzetre való tekintettel szűk körben gyűltek egybe a Herceg-síremléknél.

 

dsc_0099-4

 

Péter István, a Dunatáj elnöke elmondta, a régió szintű civil ernyőszervezet minden körülményben azon igyekszik, hogy méltó módon képviselje a nyugat-bácskai magyar közösségek tagjainak érdekeit és szívügyüknek tekintik, hogy a lehetőségekhez mérten megtartsák a jeles évfordulókat, megemlékezzenek a közösség olyan jeles egyéniségeiről, mint Herceg János akadémikus.

 

dsc_0081-6

Mazalica Aureta fotói

L. Móger Tímea szervező felolvasott Fenyvesi Ottó Halott vajdaságiakat olvasva című könyvéből. Herceg János kulturális, társadalmi és írói küldetésének előfutárát, Szenteleky Kornélt idézte meg versben.

 

dsc_0111-7

Az akadémikus sírján elhelyezte az emlékezés virágait a Dunatáj Egyesülés nevében Pelt Ilona és Péter István, a Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében Dubacz Éva és Pribilla Attila, a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület nevében L. Móger Tímea.

dsc_0106-6

dsc_0107-5

dsc_0112-6

dsc_0103-6

dsc_0078-7

dsc_0080-7Mazalica Aureta fotói

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery624/

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.