Távoli pólusok megközelítése- Antalovics Péter könyvének szilágyi bemutatója

November 30- án a szilágyi József Attila Művelődési Egyesületben mutatták be a szilágyi származású Antalovics Péter költő Távoli pólusok című verseskötetét, a Forum Kiadó Könyvet a szórványba! elnevezésű programsorozata keretében.

A szerzővel Celler Kiss Tamás költő beszélgetett. Mindenek előtt érintették Antalovics az Örökszoba című első kötetének hozadékát. Celler Kiss azt firtatta, volt- e az első kötet után arra vonatkozó félelme, hogy merre tovább? Péter elmondta, sokat gondolkodott, tépelődött, de egyébként is töprengő alkatnak tartja magát. A két költő beszélgetett a nyugatosokról, Ady és József Attila költészetéről, amelyek kapcsán Péter úgy véli, ezek a költő művelték a legmagasabb szintű költészetet és őket tekinti követendő példának. A továbbiakban a Távoli pólusok című kötet ismertetésére tértek rá. Taglalták a könyv felépítését, ciklusait és szóba kerültek azok a problémák, amelyekkel a 21. századi embernek szembe kell néznie.

Antalovics Péter kötete megvásárolható volt a helyszínen és a szerző dedikált. A Forum programsorozatának támogatója a Magyar Nemzeti Tanács, a Nemzeti Kulturális Alap és a tartományi titkárság.

Fotó: Bársony János

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.