A teremtő csend képei, hangjai

Különleges világba csöppent az, aki résztvett A csendben lelt öröm című dokumentumfilm doroszlói vetítésén. Miskolci Renátó fiatal filmes rendező, operatőr Brasnyó Antal népzenész (élet)művészetéről készített lírai képvilágú portrét. Az alkotás több díjat nyert és a bemutatók alkalmával is nagy sikernek örvend.

Stock János fotóiA Móricz Zsigmond Magyar Művelődési egyesületben zajló est alkalmával az alkotókkal L. Móger Tímea beszélgetett. Érintették a film elkészítésének folyamatát, beszélgettek a ,,teremtő csendről”, amely valamennyi művészeti alkotás forrása is, továbbá boncolgatták az ösztönösség és tudatosság közötti egyensúly megteremtésének és a belső békesség megtalálásának lehetőségét. Kiderült, a fiatalemberek további közös projekteken dolgoznak, jelenleg Penovácz Endre képzőművészről készül portréfilm.

est-renatoA csendben lelt öröm című film megtekintése után a közönség ízelítőt hallhatott Brasnyó Antal improvizációs citerajátékából. Az eseményen láthatóak voltak Stock János doroszlói fotós alkotásai is.

est-bevezeto

A rendezvényt a Kuckó Gyermeksarok szervezte, társszervező volt a Móricz Zsigmond MME és a DISZ Ifjúsági Szervezet. A bemutató létrejöttének támogatója volt a Bethlen Gábor Alap.

szentkut-mind

Az alkotók, a vendégek érdeklődtek Doroszló nevezetességei iránt is. A Doroszló-Szentkúton ft. Verebélyi Árpád főesperes, a Szentkút kormányzója kalauzolta őket. A helyi értékekről Diósi János, a Hagyományőrző csoport vezetője mesélt. 

szentkut-lentStock János fotói

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery507/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.