Folyamatos, eredményes tevékenység-ÖTT-Doroszló

Megtartotta évi közgyűlését a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület. Hegybeli Mária elnök köszöntötte az egybegyűlt tagságot, a vendégeket, a baráti egyesületek képviselőit. Egy perces néma felállással tisztelegtek az elhunyt bajtársak emléke előtt. Megválasztották a munkaelnökséget, Siniša Vuković (elnök), Szklenovszki Korinna, Kovács Mihály (tagok), Kovács Géza jegyzőkönyvvezető, Király Szilárd és Kovács Katona Béla hitelesítő tagok személyében.

gyules-munkaelnokseg

gyules-vendegek

Hegybeli Mária elnök beszámolt az elmúlt év tevékenységeiről. Elmondta, leltárt végeztek, begyűjtötték a tűzoltó járulékot, elvégezték a háztartások tűzvédelmi ellenőrzését, a tűzoltó jármű műszaki ellenőrzését. Résztvettek a Gyertyaszentelő Boldogasszony- napi ünnepi szentmisén. Tartottak évi közgyűlést és bált. Megünnepelték a tűzoltóság védőszentje, Szent Flórián napját. Júniusban fogadták és ünnepelték az általános iskola végzős diákjait. Két csapattal résztvettek a községi tűzoltó versenyen. Ellenőrzés céljából begyűjtötték a tűzoltó készülékeket, elvégezték a mezőgazdasági gépek tűzvédelmi ellenőrzését. Júliusban, az aratás ideje alatt őrködtek a határ fölött. Augusztusban résztvettek a Négyesfogatos falvak baráti találkozóján, Kupuszinán. Elhárítottak, lokalizáltak egy tűzesetet. Szeptember elején a szentkúti, a Kisboldogasszony- napi búcsúban, továbbá a szüretbáli körmenet alkalmával irányították a forgalmat. Egész éven át látogatták a baráti testületek és civil szervezetek rendezvényeit, kivették részüket a Zombor Városi Tűzoltó Szövetség munkájából.

gyules-hegybeli

A tavaly 115 éves fennállását ünneplő Testület elnökasszonya megköszönte a támogatást a Hektár cégnek, a Varga Farmnak, a Holló Farmnak, a Zombor Városnak, a Bethlen Gábor Alapnak, továbbá minden segítőkész polgárnak, tagnak. Elmondta, hogy ebben az évben is megtartják majd hagyományos programjaikat, terveik között szerepel a különböző képzéseken való részvétel. A közgyűlés a pénzügyi beszámolóból értesülhetett az ÖTT anyagi helyzetéről, terveiről. Konc Ferenc az ellenőrző bizottság munkájával kapcsolatban mondta el, mindent rendben találtak a Testület működésével kapcsolatosan.

gyules-konc

gyules-vendegek1

gyules-rekiA felszólalások idején a részvevők, a rangos vendégek, a baráti testületi tagok közreműködésével megvitatásra kerültek az aktuális problémák, fejlesztési lehetőségek.

gyules-felszolalo1

gyules-felszolalo2

gyules-felszolalo

A délelőtti gyűlést esti bál követte. A részvevőket gazdag nyereményekből álló tombola várta és hajnalig mulatozhattak a Haverock Zenekar jóvoltából.

bal-hangulat

bal-mariskaek

bal-haverock1

bal-gellerek

bal-hangulat1

tombola-ajandekok-2

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery498/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.