A MAGYAR KULTÚRA NAPJA-Központi ünnepség-Zenta- KÚLAI díjazottak

Január 25- én Zentán, a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségén a kúlai magyar közösség két jeles személyisége is elismerésben részesült.

Vendel Gyöngyi karnagy Magyar Életfa Díjat, Pásztor József gyermekszínjátszó csoportvezető, amatőr színjátszó Plakettet vehetett át.

Regécz László fotói…

Vendel Gyöngyi, aki a Bartók Béla vegyes kórust, a Bartók Béla kamarakórust, a Cantilena női kórust vezényli, vezetője az Árvácska énekcsoportnak, a kúlai Szent György- plébániatemplom kántora egy helyütt így vall önmagáról: ,,Ha újrakezdhetném az életemet, megint ezt a pályát választanám, hiszen a zene mindig feltölti a lelkemet, bánatban és örömben egyaránt. Zene nélkül nem tudnék élni.” (Részlet az ünnepi kiadványban megjelent felterjesztésből)

Pásztor József- ,,Öntevékeny színjátszó, közösségteremtő személyiség. Sok-sok évtizede a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ tagja, csoportvezetője. 2000 óta a gyermekszínjátszó csoport rendezője is. (…) ,,A gyerekekkel való foglalkozás megnyugtat, örömmel tölt el, felszabadít. Én már nem akarok színpadon szerepelni, de a tudásomat, tapasztalataimat meg akarom osztani a gyerekekkel, fiatalokkal. Teszem ezt mindaddig, amíg lesz rá igény, vagy az egészségem engedi”- vallja Pásztor József. (Részlet az ünnepi kiadványban megjelent felterjesztésből)

A Magyar Kultúra Napjának délvidéki központi ünnepségén köszöntőt mondott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke.

Az ünnepi közösséget és a díjazottakat alkalmi koncertjével az újvidéki Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórus köszöntötte.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.