,,Célom a világbajnokság”

Az ifjú, országos tekebajnok, a doroszlói Hegybeli Noémi kiemelkedő eredményeiről már több alkalommal beszámoltunk. Most megismerkedhetünk közelebbről a tehetséges fiatal sportolóval. Megtudhatjuk, mi ösztönzi, mennyit edz és milyen álmokat dédelget.

-A tekesport nem szokványos választás, pláne egy kislány számára…Hogyan kezdődött nálad ez a ,,szerelem”?

-Még alsós koromban, édesapám által kezdtem el érdeklődni a tekézés iránt. Ő is szívesen játszik és egyszer magával vitt. Megtetszett, megszerettem ezt a sportot, még a doroszlói Alvég Teke Klub berkein belül kísérletezgetve. Annyira, hogy 2015- ben bejutottam az apatini Teke- iskola (Škola kuglanja) növendékei közé. Đorđe Jovanić volt az edzőm, ő fedezte fel a képességeimet és segített kibontakoztatni azokat. Nagyon sokat köszönhetek neki. Az iskola megszűnésével, Jovanić javaslatára, annak érdekében, hogy minél többet edzhessek, kerültem az apatini Női Teke Klubhoz, regisztrált játékosként. Kitartóan és élvezettel edzek hetente két alkalommal, jelenleg Vesna Ćalić az edzőm.

Sorra nyerted a bajnokságokat a 2018- as év során, sőt megszerezted az országos első helyezést. Melyik eredményre vagy a legbüszkébb?

Egyértelműen az Apatinban tartott országos bajnokság első helye a legmeghatározóbb sikerélmény. 523 fával lettem országos első a kategóriámban. Jelenleg is zajlik egy verseny, a szeptembertől áprilisig terjedő teke- idény Városi Kupái (Kup Gradova), hat városban mérkőzünk, majd a versenyek összesítésének négy legjobbja mérkőzik az országos szintű versenyen áprilisban. Érdekes tapasztalat volt a nyári tehetségtábor, Verbászon. Megtiszteltetés volt bekerülni a szelektor által kiválasztottak közé és nagy élmény volt résztvenni ezen a komoly fizikai edzettséget és taktikai tudást nyújtó nyári ,,gyakorlaton”.

Mi ad erőt, illetve milyenfajta erőnlétre van szükség ebben a sportágban?

-Nagyon sokat jelent számomra a szüleim, Hegybeli Kamilla és Hegybeli József feltétlen támogatása. Teljeskörű fizikai erőnlétre és nagymértékű koncentrációra van szükség ebben a sportágban. Igyekszem elsősorban a saját magam felé kitűzött elvárásoknak megfelelni. Ez az igény ösztönöz és visz előre.

Milyen további céljaid, terveid vannak?

Mindenképpen folytatni szeretném a tekézést. Nyáron végzek, a doroszlói Petőfi Sándor Általános Iskolában folytatott tanulmányaimmal, reményeim szerint ősztől Szabadkára járok majd gimnáziumba, de ez persze még az előttem álló felvételi függvénye. Abban a városban nincsen tekepálya, de találunk majd valami megoldást, hogy a heti két edzést lebonyolítsam, és persze maradok tagja az apatini Női Teke Klubnak. Mindenkori célom, hogy kijussak a világbajnokságra. Továbbá egy nagy álmom immárt teljesült, találkozhattam Zavarkó Vilmos többszörös világbajnok tekézővel. A nagy legendáktól lehet a legtöbbet tanulni. Szabadidőmben a világbajnoki mérkőzések felvételeit nézem, taktikákat és inspirációt gyűjtök- hallottuk az ifjú bajnoktól.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.