Beszélgessenek egymással – Pelt Ilona a Magyar Mozgalom Elnökségének

Tisztelt Magyar Mozgalom Elnöksége!

Engem úgy neveltek, hogy ha megszólítanak, akkor válaszoljak, ugyanakkor arra is neveltek, hogy tegyek különbséget a felesleges és fontos dolgok között. Ezért második levelükre is válaszolok, azonban a továbbiakban nem kívánok levelezni Önökkel, mert felesleges. Ugyanis Önök, tisztelt Magyar Mozgalom Elnöksége, arra sem emlékeznek, amit két évvel ezelőtt zászlajukra tűztek. Azt gondolom, hogy a magyar közösség megosztásának célja, mert 2016-ban ezt tűzték zászlajukra, a múlt heti nemzeti tanácsi választáson, az első igazán magyar-magyar megmérettetésen csúfos kudarcot vallott. Ezért most áttérnek a nyílt levelek írására, amihez joguk van, de az nem politikai műfaj. Én ezért nem is akarok belemélyedni.

Emlékeztetném Önöket, mit képviseltek Önök a 2016-os választásokkor: ,,Végre lesz az elégedetlen magyar szavazópolgároknak lehetőségük, hogy egy objektív, fajsúlyos magyar alternatívát támogassanak” – mondta (dr. Korhecz Tamás társelnök 2016. április 21-én). Hozzátette: a listaállításokkal az volt a cél, hogy az a több tízezer vajdasági magyar választópolgár, aki nem támogatja a VMSZ-t, aki nem elégedett Pásztor István teljesítményével, vasárnap ne maradjon választási lehetőség nélkül, hanem erre a koalícióra szavazva járuljon hozzá egy erőteljesebb magyar képviselethez önkormányzati és tartományi szinten.”

Azt gondolom, tisztelt Magyar Mozgalom Elnöksége, ugyanezen okból indultak a 2018-as nemzeti tanácsi választáson is. És ugyanezen okból viselkedtek négy éven keresztül úgy az MNT-ben, ahogyan viselkedtek. Ennek a szavazatok nem egészen 16%-a lett az eredménye. Ezért most lemezt váltottak és a magyar-magyar összefogás hiányárólírnak nekem levelet.

Nem akarom megbántani Önöket, de javaslom, hogy a nyílt levelek helyett egymással beszéljék meg, hogyan tudják feldolgozni a nemzeti tanácsi választáson elszenvedett kudarcot, azt a hatalmas pofont, amit a választóktól kaptak, amiért megosztani akarják a magyarokat.

Két éve még azt mondták Önök, hogy civil szervezetük ,,a közösségen belüli pluralitást tükrözi.” Akkor javaslom, maradjanak meg plurálisnak és ne beszéljenek a magyar-magyar összefogás hiányáról, amiben minden magyar szervezetnek helye van. De ha most már, a teljes szétforgácsolódás és csúfos kudarc után úgy gondolják, hogy Önök tovább nem akarnak alternatíva lenni, nem akarják a pluralitást képviselni, akkor javaslom, előbb béküljenek ki és értsenek szót a VMDK-val, amely párttal két éve még koalícióban indultak a választáson, mostanra meg arra is képtelenek voltak, hogy a nemzeti tanácsi választáson egymást támogassák.

Ami a haladók magyar választótestületen belüli térnyerését illeti, arról biztosíthatom Önöket, hogy a gombosi helyi közösségi választáson semmi ilyen nem történt. Azt a mondatukat pedig, hogy ,,a magyarok egyharmada SNS szavazó lett” úgy gondolom, sokáig nem fogják Önöknek lenyelni a vajdasági magyarok. Mert mindennek van határa.

Végezetül azt szeretném Önöknek elmondani, hogy ami engem illet,ha már engem szólítottak meg, én a VMSZ-en belül azt képviselem, hogy akik a saját pártjuk ellen fordulnak úgy, hogy VMSZ tagként a VMSZ ellen indulnak a választáson, mint 2016-ban a Magyar Mozgalom, azokkal nagyon nehéz elképzelni az összefogást. Az Önök nemzeti tanácsi választási kampánya, annak szlogenje, újra erről győzött meg.

Ezzel zárom soraimat, és kérem Önöket, kíméljenek meg a továbbiakban leveleiktől.

Tisztelettel,

Pelt Ilona

VMSZ elnökségi tag

pelt-profil

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.