Bemutatkozik Nagy Karina, a Petőfi Program új ösztöndíjasa

A Nemzetpolitikai Államtitkárság Petőfi Sándor Programja keretében jövő év májusáig Nagy Karina ösztöndíjas teljesít közösség-segítő szolgálatot a nyugat-bácskai szórványban. Az erdélyi születésű, világpolgár fiatal a következőképpen vall saját magáról:

1985. Ekkor születtem. Nem történt semmi eget rengető a világban, csak két ember élete gyökeresen megváltozott, ők a szüleim. Első gyermek vagyok. Nincsenek művészek a családomban.

2004. Ekkor sem történt semmi különös a világban, csak egy ember élete változott meg gyökeresen, az enyém… Felvettek a Kaposvári Egyetem színész szakára. 2007-ben végeztem, 21 évesen színészként léptem a Világba. Azóta eltelt 11 év, és megjártam Magyarország 8 színházát (kaposvári Csiky Gergely, budapesti Thália, Pinceszínház, Grundszínház, zalaegerszegi Griff Bábszínház, egri Gárdonyi Géza, nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, Medve Színpad), bennünk eljátszottam közel 30 szerepet. Szerelmes vagyok a hivatásomba, de a szerelem sokszor fáj.

A Petőfi Sándor Program egy másik szerelem az életemben. 2017-ben, egyszer már tevékenykedem identitást ápoló, kulturális területen, Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasként, Norvégiában, Osloban. Az is csodálatos tapasztalat volt, de én (erdélyi születésűként) idevágytam, a Kárpát-medencébe, ezért pályáztam még egyszer a programra.

Fogadó szervezetem, a Dunatáj Egyesülés Nyugat-Bácska Régiófejlesztéséért civil ernyőszervezet, így tartózkodási helyem Zombor lett; hogy egyenlő távolságra legyek minden nyugat-bácskai településtől. Jelenlétemmel, támogató tevékenységet kívánok szolgálni, ott és akkor leszek jelen, amikor szükség van rám. Végzettségemből adódóan, színházi és színház közeli programokról álmodom, mert a színház közösségteremtő erejében hiszek, de ugyanolyan lelkesedéssel megyek almát szedni Kupuszinára is!

Aki szeretne velem kapcsolatba lépni, akár egy ötlet megvalósításában, akár pusztán barátkozás céljából, bátran hívjon telefonon: +381646431367 vagy írjon levelet: nagykarina.psp@gmail.com-ra.

Névtelen terv

 


 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.