Családlátogatás Kúlán-Magyar Összefogás

A közvetlen kapcsolat, kötetlen beszélgetések nagyon fontosak a szórványban élő magyarság számára. Ilyen alkalomra kerül sor tegnap Kúlán, ahol Családlátogatási napot szerveztünk, amelyen a Magyar Összefogás jelöltjei látogattak meg négy családot. Linka B. Gabriella művelődésszervező és Tesić Zoran tanító olyan családhoz látogatott, ahol három általános iskolás gyermek van, akik az MNT- Iskolabuszprogramon keresztül jutnak el naponta az iskoláig.

DSCN3124

DSCN3131

Az MNT felsőoktatási ösztöndíjai is nagy segítséget jelentenek a továbbiakban meglátogatott három család gyermekeinek, akik ilyen módon lehetőséget kaptak, hogy továbbtanulhassanak és nagy segítséget jelent a szülőknek az igen magas továbbtanulási költségek fedezéséhez, csakúgy mint az Európai Kollégium nyújtotta lehetőségek.

DSCN3140

DSCN3135

DSCN3132

A Magyar Összefogás lista jelöltjeit Kúlán, a 150 éves fennállását ünneplő Népkörben Kozma Lívia  és Szabó Kiskároly Ilona fogadta, invitálta körbe az alkalmi kézimunka-kézműves kiállításon, majd elkísérték őket a családlátogatásokra is.

DSCN3121Képek és szöveg: Kozma Lívia

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.