A nemzetépítés lehetőségei-Közösségi találkozót tartottak Zomborban-Magyar Összefogás

Szeptember 19- én Zomborban tartottak közösségi találkozót a Magyar Összefogás lista jelöltjei. A Magyar Polgári Kaszinó színháztermében, népes közönség előtt beszélt a Magyarok Vajdaságban- a nemzetépítés lehetőségei témában Ternovácz István, Losoncz Dávid, De Negri Ibolya, Turkál Marianna.

eloadok

Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi frakcióvezető helyettese köszöntötte a jelölteket és a vendégeket, Nyilas Mihály tartományi oktatási közigazgatási és nemzeti kisebbségi titkárt, Horvát Tímeát, Szabadka Város alpolgármesterét, Szlákó Józsefet, a Magyar Összefogás szintén helyi jelöltjét, továbbá a megjelent önkormányzati és tartományi tisztségviselőket.

elso-sor

kozonseg-hatulrol

ternovac

Ternovácz István felszólalásában egyebek mellett hangsúlyozta:

-Ami most történik, mély meggyőződéssel mondom, történelmi cselekedet. Ilyen jellegű nemzetépítés, amely most zajlik, nem volt a mi életünkben, de szüleink és nagyapáink életében sem. (…) Hogy miért vállaltam fel a jelölést, ezt a történetet, a válaszom, a három gyerekem miatt. Amikor azt hallom, hogy eddig több mint 10 000 vajdasági magyar család kapott támogatást, hogy az Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően miként épülnek- szépülnek a művelődési egyesületek stb. Ami nálunk, Vajdaságban a Magyar Kormány, az  MNT és a VMSZ jóvoltából, küzdelme által megvalósult, ilyen sehol másutt nincs. Éppen ezért felelős állampolgári szempontból folytonos cselekvésre van szükség, így például jövőre is el kell majd menni szavazni, amikor az Európai Uniós választásokon, magyar állampolgárként kell leadni a voksot- fogalmazott Ternovácz István neves újságíró, jelölt.

kozonseg2

masodik-sor

losoncz-jobb

Losoncz Dávid: A magyar nemzetpolitikának az egyik legnagyobb pozitív hozadéka az elmúlt néhány évben az volt, hogy a kulturális, az oktatási támogatások mellé gazdasági programokat is csatolt. Mindig is világos volt, hogy egyik a másik nélkül nem működik és mára abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindez kerek egészként van jelen a mi vajdasági magyar életünkben.

szlako

de-negri

De Negri Ibolya, zombori születésűként egyebek mellett kiemelte a Magyar Polgári Kaszinóban történt fejlesztések, az épületben folyó felsőoktatási képzés elindítása feletti örömét és dicséretét a helyi vezetés irányában.

kozonseg-4

turkal-marianna-hatulrol

turkal-marianna-beszed

Turkál Marianna, az MNT bizottságában töltött egy mandátumi és személyes, tanítói tapasztalatai szempontjából világított rá a Magyar Nemzeti Tanács választás sorsdöntő voltára.

pelt-oldalrol

jankovich-szilard

peter-istvan

pelt-vegen

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery433/

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.