XI.Vajdasági Szólótánc Fesztivál-Versenykiírás

A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, a Vajdasági Magyar Folklór Központ, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai védnöksége alatt, 2018.november 3-án, Horgoson szervezi meg az XI. Vajdasági Szólótánc Fesztivált.
A fesztivál elsődleges célja hagyományaink megőrzése, és széleskörű népszerűsítése, valamint a magyar néptánckincs minél több táncának improvizatív elsajátítása mellett a hagyományos értékrend mélyebb megismerése, és a tánc tiszteletére való nevelés.
 
Szóló:
– Kötelező anyag: Kalotaszegi legényes (maximum 3 percben történő improvizatív építkezés előre megadott zenére).
– Szabadon választott anyag: Egy legényes, férfitánc vagy verbunk a Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről (maximum 3 percben).
 
Páros:

– Kötelező anyag: Dél-alföldi lassú és friss csárdás (maximum 3 percben, előre megadott zenére).

– Szabadon választott anyag: A Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről egy páros tánc, illetve lassú és friss csárdás (maximum 3 percben).
Nevezési díj:
Szóló:1500 dinár
Páros: páronként 2000 dinár
A kötelező táncanyagot a fesztivál zenekara, a Juhász zenekar díjmentesen kíséri, azonban a szabadon választott táncanyag kíséretének anyagi biztosítását a szervezők nem vállalják. A szabadon választott táncanyaggal kapcsolatban javasoljuk, vegyék fel a kapcsolatot Juhász Gáborral, a Juhász zenekar vezetőjével (Telefon: 00 381 63/88 57 043). A versenyzők a kötelező táncanyag zenéjét a jelentkezés után e-mailben fogják megkapni.
A zsűri mindkét kategóriában választ első, második és harmadik helyezettet. A zsűri a versenyben véleményez minden versenyzőt. A kísérő fogalma nem ismeretes (páros kategória). A szakmai díjak mellett más, ún. különdíjak is kiosztásra kerülnek.
Az idén is kiosztásra kerül „Vajdaság Legjobb Táncosa”díj, minek oda ítéléséről a szakmai zsúri dönt, de külhoni versenyzők nem esnek értékelés alá ebben a kategóriában.
Minden kategória első helyezettje 10 000 dináros pénzjutalomban részesül.
Zsűri: Farkas Tamás és Farkas Ágnes ( Békéscsaba ) , Kiss Zelykó ( Újvidék ) Sikentáncz Szilveszter ( Százhalombatta)
 
Jelentkezési határidő: október 25.
Jelentkezés: 00 381 63 569 302 (Szécsi Zsolt) vagy e-mail: szecsizs1@gmail.com
vajd-szolotanc
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.