Eredményes a bezdáni Vodovod közvállalat működése

A bezdáni helyi közösség képviseletében Máté Teréz elnök, továbbá Pelt Ilona, tartományi frakcióvezető helyettes, a Vajdasági Magyar Szövetség körzeti szervezetének elnöke, Mátyus Erzsébet, Zombor városi képviselő, Csapó Judit, a VMSZ körzeti szervezetének alelnöke, Pribilla Attila segédpolgármester, Jankovich Szilárd tanácsnok látogatást tett a bezdáni Vodovod közvállalatban.

dsc_0548

Dejan Kubatov igazgató beszámolt az igazgatása alatti, elmúlt két év jelentős nagyságrendű fejlesztéseiről. Elmondta, húsz év után kicserélhették végre a szűrőket, mindez 6 és fél millió dináros beruházás volt, elkészítették a szelepek teljes rekonstrukcióját, 4 millió dinár értékben. A Vodovod közvállalati státuszt kapott Zombor Várostól, továbbá a mindennapi munkavégzéshez szükséges járműveket vásároltak, autókat, bágert, kamiont, pótkocsit, garázst építettek, kiaszfaltozták a vízmű területét, kijelölt parkolót létesítettek. 2 és fél millió dinárt befektetve hozzákezdtek a vízórák cseréjéhez, még ebben az évben elkészül a küllődi (koluti), a béregi és félig a monostori vízórák cseréje. Látványtervet készítettek a vámövezet és a két legnagyobb üdülőtelep, a Korlátos és a Sebesfok vízhálózatának kiépítésére.

Megkezdték a béregi vízgyár, tervezik a monostori és a koluti vízgyár projektdokumentációjának elkészítését. Küllődön további egy kút fúrása szerepel a tervek között, Bezdánban a vízpumpa megerősítését látták előre, továbbá tíz vízakna létesítését, ahol a vízhálózat frissítését végzik.

dsc_0545

dsc_0538

Ilyen volt:

002

uj1

008

005

006

Ilyenné vált a fejlesztéseknek köszönhetően:

dsc_0543

dsc_0544

dsc_0545

dsc_0550

dsc_0555

dsc_0554-2

dsc_0558

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery395/

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.