Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII. Találkozója

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Feketics Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével az idei évben két hosszú hétvégén, 2017. március 23. és 26., továbbá március 30. és április 2. között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII. Találkozóját. A 2017-es Találkozója házigazdája Bácsfeketehegy.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 22. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: 2017. február 24.

Jelentkezni a Találkozó hivatalos jelentkezési lapját kitöltve lehet (csatolt fájl, lent).

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást (csatolt fájl, lent).

A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet:

  • Hajvert Lódi Andreánál a 062/566-234-es vagy a lodiandi@gmail.com elérhetőségek valamelyikén, továbbá
  • Sutus Áronnál a 069/551-82-22-es telefonszámon, illetőleg a kalaposemberke@gmail.com villámposta címen.
Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

A SZÜKSÉGES MELLÉKLETEK letölthetők a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjáról, ITT:http://www.vmmi.org/index.php?ShowObject=felhivas&id=478
Logo_kiirassal
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.