Kedves pajtásaim! -Gyerekheti élménybeszámoló Kupuszináról

Végre vége a gyermekhétnek! Totál kipurcanásig voltam / vagyok a héten. Jövő hétre rehabot kell szerveznem mindenki számára!
Az idei Gyerekhét az ÉVTIZEDEK közötti időutazással telt. Indultunk a 60-as évekből és eljutottunk máig, úgy, hogy naponta egy-egy évtizedet ugrottunk. Igyekeztünk az adott évtizedet bemutatni minél több szemszögből – történelmi események, technikai találmányok, művészet, sport területén.

KupuszinaÖt gyermek-szervező segített megalkotni a heti programot: Sulc Dominika, Koleszár Judit, Pálinkás Ákos, Limburger Dávid és Búbos Viktor.
Minden nap egy-egy kölyök készített Power Point-beszámolót az adott évad témájára. Azon napon az időt jellemző zenék bömböltek az osztályok hangszóróin, a hallban pedig klipekkel is tarkítottuk, közelebb hoztuk a kor művészeit. Szervezőink igyekeztek olyan rucikat ölteni magukra, melyek a kor szellemét idézték.

A kupuszinai József Attila Általános Iskola

Első nap bemutattuk a 60-as éveket és az elsősöket a  jellegzetes limbó-tánccal iktattuk be a diákszervezetbe. Kaptak egy baseball satyakot teli biztosítótűvel és badge-al, amelyen az iskola logója állt. Heti táncunkat egy szempillantás alatt sajátította el mind a 85 gyermek! 

Másnap, a 70-es éveknek hódoltunk. Futóverseny elmaradt – de az ötlet az volt, hogy Niki Lauda nyomdokaiban fognak gyorsulni a skacok. Ajándékul az első három helyezett retró – csokit kap (Galeb, Braca, Seka) és egy-egy üveg szénsavas üdítőt, hogy tudják felrázni és fröcskölhessenek vele, mint az igazi Forma 1-es pilóták a dobogón. Elnapolva, de majd bepótoljuk!

Ezért csúszott előre a program és a szerdai 80-as éveket felidéző Zenei csúszda- verseny volt megtartva kedden. Minja Subota irigyelhetett volna minket, mivel mi nem 3, hanem szinkronban 8 csapattal szerveztük meg a versenyt. Óriási hangzavar, drukkolás és ovációk.

90-es éveket egy Időutazásos forgószínpados játékkal ünnepeltük, ahol többek között megidéztük a Három kívánság műsort, megtanulhatták énekelni a 70-es évek Lennon slágerét, az Imagine-t, puzzleból kirakhatták a Woodstock-i fesztivál résztvevőit, szervezőit, helyszíneit, kipróbálhatták magukat a 70-es évek filmjeinek totójában, felismerhettek tárgyakat, amelyeket a 90-es években még használtunk, de mára a múlté lettek, ismerkedhettek a Jóbarátokkal, rakétákat készíthettek origami technikával, grafittiket kreálhattak, a mai korhoz hűen…

 
Kupuszina

A péntek az új korról szólt. Kirándulást szerveztünk Zomborba. Ernő bácsi mozijában a nagyok 3D-s filmet, a kicsik sima rajzit néztek. Előtte a kicsikkel egy úgymond társadalmi kísérletet készítettünk: elvezettük őket a Laza Kostić képtárba, ahol a tárlat megtekintése után helyet foglaltak a hideg padlón és lerajzolták, amit láttak! Az volt benne a  kísérlet, hogy a galériába tévedt emberek nem győztek csodálkozni. Az utcán sétáló emberek pedig a következőképp viselkedtek: amikor regisztrálták, hogy mi történik odabent, akkor visszaléptek pár lépést. Bámultak az üvegfalon keresztül néhány pillanatig. Széles mosolyt  vágtak, majd odébb álltak, folyatták útjukat. Hallom a rádióban, hogy ma van a mosoly világnapja. Úgy érzem, ezen a napon sikeres volt a projektünk! Több ember arcára is mosolyt csaltunk! 🙂

Kupuszina

(i) József Attila Általános Iskola

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery106/

Kapcsolódó hírek: http://nyugat-bacska-portal.info/2016/10/07/tartalmas-volt-a-gyerekhet/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.