NYILAS MIHÁLY, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár APATINBAN- átadták rendeltetésének a Diákotthon kazánházát

7 millió dináros felújítást hozott tető alá a Tartomány az apatini oktatási intézményben. Nyilas Mihály és helyettese, Milan Kovačević tegnap a községbe látogatott. Aktuális helyi politikai és oktatási témákról tárgyaltak Apatin Község polgármesterével, Radivoj Sekulićtyal. A küldöttségben jelen volt Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi frakcióvezetőjének helyettese, Péter István, Apatin Község polgármesteri tanácsadója, Hodovány Attila, Apatin Község Tanácsának tagja, Csíkos Sándor, a Községi Oktatási Bizottság elnöke.

img_9297

img_9298

Az Apatini Műszaki Középiskolában és a Diákotthonban tett látogatásáról Nyilas Mihály a következőket nyilatkozta:

Az apatini Műszaki Középiskola és a Diákotthon nagy bajban volt tavaly december óta, hiszen egy robbanás történt az épületben, a kazánház megsemmisült. Ehhez egy tragédia, egy haláleset is kötődött. Nekünk a tartományban az volt a célunk, hogy alapítóként- hiszen ennek a középiskolának és Diákotthonnak mi vagyunk az alapítói- mindenképp segítsünk és ezt a kazánházat mielőbb megfelelő állapotba hozzuk. Erre a célra a tartományi kormány mintegy 7 millió dinárt látott elő a tartalékeszközeiből. Örömmel állapítottuk meg ma, hogy ez a beruházás megtörtént, a kazánház felújítódott, megépült és funkcióba kerülhet azonnal, amint a fűtési szezon megindul. Azt hiszem, nagyon fontos, hogy ez megtörtént itt és szeptember 1- től a Műszaki Középiskola és a Diákotthon várhatja a diákokat- megállapítottuk, hogy az iratkozás is eredményes volt- és hasonlóképpen, ahogy az előző években, az iskola működni fog. A Diákotthon nemcsak a műszaki középiskola diákjait fogadja, hanem az építőipari középiskola diákjait is, a helyi gimnáziumból szintén vannak itt diákok, és ahogy hallottam még zombori diákok is, akik Zomborban járnak iskolába, mégis az apatini diákotthonban vannak elszállásolva, ezt a helyet választották.- hallottuk Nyilas Mihálytól.

img_9292

img_9291

img_9290

img_9264

Az oktatási titkár az elkövetkező kormányidőszak terveiről elmondta, az oktatási intézmények épületeinek minősége érdekében történnek majd együttműködések, helyi közösségi szinttől, a tartományon, a köztársasági hatalmi szinten keresztül, az Uniós források felhasználásán át, annak érdekében, hogy a vajdasági iskolák tornatermei megépüljenek, illetve felújítsák azokat továbbá, hogy az épületek vizesblokkjai a rendeltetésnek megfelelő állapotba kerüljenek.

img_9277

img_9285

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery85/

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.