GOMBOSIAK és BEZDÁNIAK a Kárpát- medencei Halászléfőző Bajnokság bronzérmesei

Nyugat- bácskai csapatok is résztvettek a Kárpát- medencei Halászléfőző Magyar Bajnokságon, a nemzeti összetartozás napján, Balatonszárszón.

halfozo

A rangos rendezvényen, ahol több neves gasztronómus mellett, Csukás István író, Süsü, a sárkány ,,szülőatyja” is zsűrizte az étkeket, versenyben volt Kárpátalja, Erdély, Vajdaság, Baranyaság, Muravidék, Őrvidék, Felső-Duna, Al-Duna, Felvidék, Balaton, Duna-Tisza köze, Felső- Tisza, Al-Tisza, Kőrösök.

44

Gombosi részvevők voltak: Tumbász Rozália főszakács és a két ,,kukta”: Blagojevity Mária és Bóka Magdolna. Eredeti népviseletben főzték a halászlét, amelyhez minden hozzávalót itthonról vittek. Útjukat a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatta.

11

22

halaszle3

bezdáni halászléfőzők

Ugyancsak autentikus dunai ízvilágot juttattak el a Balatonhoz a bezdáni fiatalok: Árpás Róbert, Árpás Valentin, Hasanović Dávid és Hasanović Emil.

halaszle2

halaszle6

Mindkét Nyugat- bácskai csapat bronzérmet nyert.

halaszle5

66

halaszle1

A rendezvényt több népzenei és kulturális programok kísérte. A gombosi delegáció beszámoltak róla, külön érdekesség volt a Kárpát-medencei magyar- magyar sokszínűség és egység megtapasztalása, az ízek szemszögéből. Zeneileg sem volt ez másként, meglepődéssel hallották, hogy a palóc- sátorban a Doroszlói Veteránok Együttes nótái szóltak.

Kapcsolódó GALÉRIÁNK: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery52/

 

 

 

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.