Dokumentumfilm vetítés a ZOMBORI moziban

Március 3- án 17 órától a zombori  Bosnyák Ernő- moziban két nagy sikerű alkotás, a Határúton című és az Ukrajna újratöltve című dokumentumfilm  kerül vetítésre.  

Vendégek lesznek az alkotók: Litauszki János Balázs Béla– díjas rendező és K. Debreceni Mihály Szalézi Szent Ferenc– díjas rendező.

hataruton

A Határúton című dokumentumfilmről: ,,A Határúton című dokumentumfilm a vajdasági magyar fiatalságról szól, arról a korosztályról, amely gyerekként élte át a balkáni háborút. Ezek a huszonévesek most a menni vagy maradni kérdés előtt állnak. Milyen lehetőségek vannak külföldön és mi vár rájuk otthon? Mindezzel együtt pedig mindenki igyekszik megőrizni magában egy szeletke Vajdaságot. Na de kinek mit jelent a Vajdaság, az otthon? Többek között ezek a kérdések is felmerülnek ebben a filmben, amelynek főszereplője, Szakács Melinda egy olyan oromi lány, aki már Budapesten keresi az útját. ”

Az Ukrajna újratöltve című dokumentumfilmről:  

Történelmi helyzetekben egy filmes sem teheti meg, hogy ne vigye vászonra azt, amit látott, és ne örökítse meg a körülötte zajló eseményeket…”

,,2014 májusában jelent meg a Majdan 2.0, melyben az MTVA kárpátaljai tudósítói számoltak be a kijevi tüntetés véres leveréséről, s annak következményeiről. Ahogy az ukrán zavargások, a film készítői sem álltak meg a Majdan eseményeinél. Ukrajna újratöltve – a hibrid háború címet kapta a közel egy évet felölelő dokumentumfilm.

 

 

ukrajna_ujratoltve-620x330

 

Szervező : a Dunatáj Egyesülés civil szervezet és a Petőfi Program

Mindenkit hívnak és várnak az ingyenes vetítésre!

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.