Gyors, hatékony együttműködés a közösségi tér érdekében- BEZDÁN

Taggyűlést tartott a bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület. Ennek egyik fő témája volt a Tűzoltó Otthon két, az utóbbi időszakban nem a Testület tulajdonában lévő helység sorsa. A gyűlésen vendégként, a támogatók képviseletében jelen volt Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke, Péter István, a Dunatáj Egyesülés elnöke, illetve a zombori Szórványközpont vezetője, a népes tagság mellett az ülésen  vendégként résztvett a bezdáni helyi közösség tanácsának elnöke, Máté Teréz, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke, Foki István.

A Tűzoltó Testület elnöke, Horváth Alen háláját kifejezve elmondta, örömhírt közölhet a tagsággal. Gördülékeny, gyors és hatékony egyeztetést követően, a segítő szándék egyértelmű bizonyítékaként bejelentheti, a szóban forgó 101 négyzetméteres két helység, közösségi tér újból a 141 éves Testület tulajdonába kerül vissza, a támogatásnak köszönhetően, amely által megvásárolhatják azt.

Pelt Ilona beszámolt róla, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács programjaként, Magyarország kormánya támogatásának köszönhetően juthat vissza a szóban forgó két helység a méltó használók, a nyugat-bácskai magyar közösségek sorában fontos helyet elfoglaló, példás tevékenységet folytató bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület tulajdonába.

Péter István kiemelte, hangsúlyozta a bezdáni tűzoltók nélkülözhetetlen tevékenységének régió szintű közösségi jelentőségét. Az elnök ismertette a Dunatáj Egyesülés közhasznú tevékenységét, az irodai pályázatírói, pályázatkezelői munka lényegét. 

A gyűlésen szó esett továbbá a hasonló forrásból hamarosan végbemenő, Bezdán többi magyar vonatkozású civil szervezete, egyesülete által is érdekeltséggel bíró színház- épület megvásárlásának folyamatáról is.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.