Gördülő Zöldítő Kupuszinán

Az Értük-Egyesület a Moravicai Gyerekekért szervezésében a kupuszinai óvodások és a József Attila Általános Iskola alsó tagozatos tanulói résztvettek a Gördülő Zöldítő elnevezésű, vajdasági szintű programban.

Ennek keretében interaktív foglalkozásokon keresztül hívták fel a gyerekek és a kísérő pedagógusok figyelmét a természetismerő, a környezettudatos viselkedés elengedhetetlen voltára. A programok helyszínének otthont adó jurta sátor egy misztikus ősi környezetbe viszi a gyerekeket, ahol kissé ,,elvarázsolt” környezetben vár rájuk a felfedezésre váró ismeretlen vagy részben ismeretlen.

A sátorban a következő játékok, témakörök várták a látogató csoportot: állatok és kicsinyeik, élőhelyeik és élőviláguk, környezetvédelem kicsinyeknek.

A foglalkozás végeztével a gyerekeknek lehetőségük volt kérdések feltevésére, az előadóval való közvetlen kommunikációra. Továbbá kirakhattak egy óriás puzzlet, ahol hat különböző vadfajt tudtak képpé formálni, emlékül pedig egy, a program jelképével ellátott kifestő, színező füzetet kaptak, amelyben a témaköröknek megfelelő képek, ábrák vannak.

A Program támogatója, Magyarország kormányának Agrárminisztériuma.

Turkál Marianna fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.