Kukucska- színjátszó szakkör DOROSZLÓN

A Nemzetpolitikai Államtitkárság Petőfi Sándor Programjának keretében Nagy Karina ösztöndíjas, hivatását tekintve színművésznő teljesít közösségszolgálatot a nyugat-bácskai szórványban, azon belül is a Dunatáj Egyesülés és a zombori Szórványközpont háza táján.

doroszlo-csoportkep

Nagy Karina az amatőr színjátszó csoportok segítése mellett november 10- én Doroszlón egy színjátszószakkör-sorozatot indított. A Kukucska nevű kezdeményezésről a színművésznő, ösztöndíjas a következőket nyilatkozta:

-Elsődleges cél, hogy szakmailag magasabb szintre emeljük a nagy múltú nyugat-bácskai amatőr színjátszást. A gyerekek azok, akikre valóban lehet építeni. Rengeteget jelenthet, ha nekik már nagyon korán, akár hat éves kortól elkezdünk tanítani olyasmit, hogy mi az, hogy koncentráció, hogy mit jelent figyelni egymásra, mi az, hogy ,,bebeszélni” előadás előtt?! Véleményem szerint mindezen ismeretek nagyon sokat segíthetnek. Nem beszélve arról, hogy megtanulják kezelni az élet szituációit, hogyan kezeljék az izgalmat, hogyan feleljenek jól egy-egy órán, hogy oldjanak meg úgy feladatot, hogy az ne legyen a számukra unalmas stb. További, heti, kétheti vagy havonta zajló foglalkozások szerveződnek Bezdánban, Kupuszinán, Nemesmiliticsen, Gomboson, illetve minden magyarok lakta településen, ahol erre igény mutatkozik. Amennyiben februárban vagy márciusban azt látom az adott csoportokon, hogy alkalmasak, kedvet éreznek egy előadás színrevitelére, természetesen erre is sor kerül majd- hallottuk a színművésznőtől.

karina

doroszlo-foglalkozas6

doroszlo-foglalkozas4

doroszlo-foglalkozas3

doroszlo-foglalkozas-szitas

A doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület dísztermében zajló foglalkozáson a helyi alsósok mellett gombosi gyerekek is résztvettek, ismerkedtek, barátkoztak egymással. Az esemény társszervezője volt Szitás Mária, a Laza Kostić Kulturális Központ munkatársa.

foglalkozas-3

doroszlo-foglalkozas2Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery469/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.