A Magyarok Nagyasszonyának ünnepe- Templombúcsú- BÁCSGYULAFALVA

Ma, 14- én tartják a bácsgyulafalvi Magyarok Nagyasszonya katolikus templom búcsúját. 

templom-jobbA 120 éves jubileumhoz közeledő, nemrégiben a Magyar Kormány támogatásával felújított tetőzetű templom ünnepén a helyiek és a vidéken, külföldön élő bácsgyulafalviak egyaránt résztvesznek a szentmisén, illetve hazalátogatnak.

elso-sor-hivek

Így tett a helyi születésű mgr. Hajnal Jenő is, aki a Magyar Összefogás listavezetőjeként egyebek mellett kifejezte örömét, hogy a Magyarok Nagyasszonya templom folyamatosan felújul és szépül. Hangsúlyozta, az ilyen és ehhez hasonló fejlesztések közösség és nemzetmegtartó jelentőségét, dicsérettel szólt arról az összefogásról, amely a bácsgyulafalvi közösséget a település fennállása óta jellemzi.

templom-oltar-2

Vendégként jelen volt Pelt Ilona, tartományi frakcióvezető helyettes és Jankovich Szilárd, a VMSZ helyi szervezetének elnöke, Zombor városi tanácsos.

hajnal-jankovich

elso-sor-4

templom-oltar-pap

Az ünnepi szentmisét ft. Pásztor Árpád helyi plébános szolgáltatta. Prédikációjában kitért rá, hogy Szent István király halálakor okkal bízta a nemzet sorsát Szűz Mária kegyelmébe, a magyarok nagy reménysége a hagyományok, a Mária- tisztelet megőrzésében keresendő.

zaszlo-2

kampany-stand-mind

kampany

kampany2

kampany1

cukros-2

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery452/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.