Az Európa Tanács Zomborban tartotta képzéssorozatának szerbiai fázisát

Szeptember 11- én, a zombori Megyeház dísztermében került sor az Európa Tanács által tartott, a határokon átnyúló együttműködésről szóló Vezetői Akadémia ünnepélyes megnyitójára. Az Akadémiát az Európa Tanács helyi önkormányzatok reformját elősegítő szakértői központja, Zombor Város, továbbá a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálat Balkáni irodája (Cesci Balkans) szervezte.

csoportkep-2

polgarmester

eros-ervin

A Dušanka Golubović Zombor Város polgármestere által mondott köszöntő szavakat és a nyitóelőadásokat követően Erős Ervin, a Cesci Balkans iroda igazgatója a következőket nyilatkozta a három napos szakmai Akadémiáról:

-A képzéssorozat specifikusan a határon átnyúló együttműködésre fókuszál. Mindezt az Európa Tanács megszervezte már valamennyi környező és európai országban és amitől a mostani alkalom egyedülálló, hogy ez az első ilyen jellegű akadémiai képzés Szerbiában. Nagy örömünkre szolgál, hogy mindez megszerveződött, hogy elindult a folyamat. Jelen vannak az Európa Tanács képviselői és előadói. Elsődlegesen a jó vezetésről és a határon átnyúló együttműködésről szól a három nap programja, amely polgármesterek, alpolgármesterek, illetve városi vezetők számára szerveződött. Szűkebb csoport, körülbelül húsz részvevő van jelen a szerbiai Akadémián, amely két fázisból áll. Az elsőre Zomborban került sor, november folyamán tervezzük a következő fázist, amely valószínűleg Horvátországban lesz, valahol a határ menti övezetben- hallottuk Erős Ervintől.

elso-folszolalo-oldalrol

zomboriak

masodik-folszolalo

elso-folszolalo-hatulrol

reszvevok

fejsztamer

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery425/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.