Önkéntes tűzoltók ünnepe

Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2- án a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület tagjai résztvettek a Szent Imre herceg templomban zajló szentmisén, majd megtartották az Évi közgyűlést a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület termében.

Gellér Eszter elnök köszöntötte az egybegyűlt tagságot, a vendégeket, a baráti egyesületek képviselőit. Köszönetet mondott a támogatóknak, majd egy perces néma felállással tisztelegtek az elhunyt bajtársak emléke előtt. Megválasztották a munkaelnökséget, azt követően Hegybeli Mária beszámolt az elmúlt év tevékenységeiről. Elmondta, leltárt végeztek, begyűjtötték a tűzoltó járulékot, elvégezték a háztartások tűzvédelmi ellenőrzését, a tűzoltó jármű műszaki ellenőrzését. Résztvettek a Gyertyaszentelő Boldogasszony- napi ünnepi szentmisén. Tartottak évi közgyűlést és bált. Május 4- én megünnepelték a tűzoltóság védőszentje, Szent Flórián napját. Júniusban fogadták és ünnepelték az általános iskola végzős diákjait. Házigazdái voltak a községi tűzoltó versenynek. Ellenőrzés céljából begyűjtötték a tűzoltó készülékeket, elvégezték a mezőgazdasági gépek tűzvédelmi ellenőrzését. Júliusban, az aratás ideje alatt őrködtek a határ fölött. Augusztusban résztvettek a Tűzoltó Testületek Baráti Találkozóján, Szilágyin. Forgalmat irányítottak szeptember elején a szentkúti, a Kisboldogasszony- napi búcsúban. Továbbá elhárítottak egy tűzesetet. Sikerült riasztó rendszert beszereltetni a Tűzoltó Otthon épületében, emellett adományként egy személygépkocsival is gazdagodtak. Ami a terveket illeti, a hagyományos tevékenységek mellett előirányoztak fejlesztési munkálatokat is. 

Konc Ferenc az ellenőrző bizottság munkájával kapcsolatban mondta el, mindent rendben találtak a Testület működésével kapcsolatosan.

A felszólalások idején a baráti testületek és szövetségi vezetők kifejezték elismerésüket és jókívánságaikat a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület tagsága felé.

A doroszlói ÖTT szombaton báli mulatsággal folytatta a nagy múltú, 121 éves  Testület jelentős ünnepét.

A Szent Imre herceg plébánia és a Nyugat-Bácska Portál fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.