Dunatáji beszélgetések- Összművészeti est Zomborban

Január 31- én a Dunatáji beszélgetések keretében tartották Antalovics Péter Magánbeszélgetés című verseskötetének bemutatóját a zombori Magyar Polgári Kaszinóban.

A költővel Móger Tímea és Wilhelm József beszélgetett. A négy ciklust tartalmazó könyv vonatkozásában szó esett táj-szerelemről, otthon-keresésről, hitvilágról, a társadalmi témák helyéről, szerepéről a költészetben. 

Közreműködött Ódri Rudolf zenész. A bemutatót a Varga Eleonóra tárlata kísérte. A Színek és fények című kiállítást Wilhelm József nyitotta meg.

Hangsúlyozta, a zömében üvegfestményeket tartalmazó alkotások a hagyomány- és hitvilág szimbólumait ábrázolják, spirituális témákat jelenítenek meg. Továbbá a színekkel ügyesen játszó festményeken felfedezhető az alkotó egyéb, tágabb, elvontabb témák felé való elmozdulási szándéka is. 

Az esten jelen volt Virág Gábor, a bemutatott könyvet gondozó Forum Kiadó igazgatója.

A Dunatáji beszélgetések a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű regionális rendezvénye. 

Az esemény jellegével kapcsolatban a szervezők hangsúlyozták, az eddigi, többségében művészeti témák mellett a jövőben hangot és teret adnak majd tudományos meg gazdasági jellegű diskurzusoknak is.   

Gellér Eszter, Pelt Ilona és a Nyugat-Bácska Portál fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.