Úton az 55 éves Négyesfogat- Magyar Szó

Január folyamán zajlik a sorrendben ötvenötödik Négyesfogat, Doroszló, Gombos,  Bácskertes-Kupuszina, Szilágyi közös művelődési eseménysorozata.   

A Fogat első két állomása január 5- én a szilágyi József Attila Művelődési Egyesületben, majd másnap, 6- án a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesületben volt. 

A műsort az első helyszínen Csernai Panna, majd Gomboson Tadián Viola vezette. 

,,Az este főszereplői a fiatalok, akik vidám bohózattal, pörgős táncokkal, gyönyörű énekszóval és zenével kápráztatnak el bennünket. A Négyesfogat célja, hogy összekapcsolja a négy falu fiataljait, és lehetőséget teremtsen számukra, hogy egymásnak megmutassák kulturális munkájuk gazdagságát.”- hangzott el a bevezetőben. 

A programban a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület színjátszói Nóti Károly Süt a Hold című népszerű bohózatát, továbbá a Focikabaré című vidám jelenetet adják elő. Szereplők: Szabó Ella, Varga Gitta, Kálóci Alex, Takács István, Radics Kornél, Podnár Alen, Gellér Eszter, Gellér Zoltán.

A gombosi táncoslábú fiatalok a Vadiúj Vadnyugat című koreográfiával szerepelnek. Táncosok: Bence Léna, Lengyel Loretta, Péity Boglárka, Uzelac Katarina, Molnár Fábián, Molnár Flórián,Tucity Andor. Koreográfusok: Péity Boglárka és Uzelac Katarina.

A gombosi Arany János MME színjátszói: Lengyel Loretta, Molnár Flórián, Uzelac Katarina, Muskovity Károly a Nászutazók, továbbá a Mi kerül ezen 72 ezer forintba? című vidám jelenettel örvendeztetik meg a közönséget, Muskovity Károly rendezésében. 

A helyiek képviseletében még Kovács Trisztán énekel, az Elmegyek, elmegyek című dalt hallhatjuk előadásában. Felkészítője Csernicsek Edvin.          

A szilágyi József Attila Művelődési Egyesület fiataljai a Nyelvvizsga, a Mama, fogjál nekem békát, a Viagra, a Házasságközvetítő című vidám jelenetek előadásával vívják ki a közönség  elismerését. Szereplők: Francia Henrietta, Havár Maja, Dudás Kevin, Rizsányi Csaba, Surján Csongor, Francia Fábián, Antalovics Krisztián, Surján Csenge, Francia Balázs, Vince László, Rizsányi Réka, Kanyó Áron. Rendező: Francia Gyólai Klára.       

A bácskertesi (kupuszinai) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület ifjú táncosai: Balog Petra, Fridrik Alíz, Marásek Emília, Siplika Zsuzsanna, Guzsvány Dóra, Popovics Regina, Sulc Regina, Szanka Emma, Fridrik Éva, Molnár Sára, Tekenyős Enikő a C’ mon (KEISHA) nevű, illetve a Footloose című koreográfiát adják elő, Szilágyev Pilin Andrea felkészítésében. Ez utóbbi tanárnő nevéhez fűződik a kupuszinai fiatal színjátszók   előadásának rendezése is. Sulc Kira, Domorád Vince és Szilágyev Zalán a Hódítók című komikus jelenet szereplői. 

Molnár Lea az Ég és Föld között című számot énekli, Molnár Péter pedig autentikus népmesét mond. 

A Négyesfogat műsorát legközelebb január 12- én a doroszlói Móricz Zsigmond MME-ben, majd január 13- án az idei házigazdáknál, a kupuszinai Petőfi Sándor ME- ben láthatják az érdeklődők.  

A programok kezdési időpontja az első helyszínen 19 óra, a kupuszinai gálaműsoron pedig 18 óra. 

LMT, Magyar Szó

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.