Átadták a Kerény-Bácsgyulafalva utat

Október 12- én hivatalosan is átadták a Kerény és Bácsgyulafalva közötti 6 és fél kilométeres, felújított útszakaszt.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Antonio Ratković, Zombor város polgármestere, Pelt Ilona, tartományi segédtitkár, a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke, Jankovich Szilárd, Zombor városi tanácsos, a VMSZ bácsgyulafalvi Helyi Szervezetének elnöke, Borsos Mária, a bácsgyulafalvi Helyi közösség Tanácsának elnöke. 

A 47 évvel ezelőtt készült út olyan mértékben elhasználódott, hogy mára szinte balesetveszélyessé vált. A mostani felújításnak köszönhetően 6 és fél méterre kiszélesítették a szakaszt. 

Maga a beruházás 360 millió dinár értékű és köztársasági költségvetésből valósult meg, továbbá a munkálatokat a Putevi Srbije (Szerbiai Utak Közvállalat) végezte el és a Vojput, mint alvállalkozó vett részt benne. 

A VMSZ  tisztségviselőitől megtudtuk, az útszakasz része volt a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség  2020- as koalíciós szerződésének. Mindezt teljesítették is. Ugyanígy megvalósult a Bácskertes-Kupuszina és Monostorszeg közötti, szintén nagyon lényeges útszakasz, továbbá a közeljövőben várható, hogy megnyílik az átkategorizált határátkelő, Hercegszántó és Béreg között. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.