Nemzeti összetartozást erősítő kerékpáros zarándoklat

A doroszlói Kisboldogasszony-napi (kerékpáros) zarándoklatok tekintetében talán az egyik legjelentősebb vállalás a hazai 56- os Műhely, a vajdasági kerékpározókkal, valamint a mohácsi Zöld Küllő Kerékpár Egyesület Kerékpárral hét határon át elnevezésű közös programja, amely túra jellege mellett, Doroszló-Szentkútról indulva, Doroszlóra térve vissza, zarándoklat, továbbá nemzeti összetartozást erősítő út is.

Kudlik Zoltán, tartományi segédtitkár, aki szabadidejében a kerékpározás szerelmese oszlopos szervezője és résztvevője volt ennek a kerékpár túrának. Egyebek mellett a következőket mesélte:

-250 kilométeres távot tettünk meg három nap alatt, három határon, a közös, magyar vonatkozású történelmi helyszíneken át. Zarándoklat jelleggel indulva útnak a Doroszló- Szentkútról, a Kisboldogasszony- napi búcsú végeztével elmentünk Zomborba, Mohácsra, a baranyai falvakba, Kiskőszegre, Vörösmartra, Csúzára, a Kopácsi rétre stb. 

Érintettük a nemzetközi kerékpár útvonalat is. Ezzel a túrával a zarándoklat és a nemzeti egységet erősítő cél mellett a kerékpárutak fontosságát szintén szeretnénk hangsúlyozni, hiszen egyre többen választják ezt az egészséges és környezetbarát szabadidős tevékenységet- hallottuk Kudlik Zoltántól, aki elmondta még, a túra támogatója a magyar Közlekedési Minisztérium volt. 

Képek forrása: Kudlik Zoltán 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.