Büszke Petőfisek találkozója

A Petőfi 200 emlékév MOZDULJ! PETŐFI! nevet viselő vajdasági programsorozatának keretében került megrendezésre a Petőfi-iskolák Találkozója.

Az első ilyen jellegű eseményre ötven évvel ezelőtt, Doroszlón került sor és a jubileum apropóján a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató és Kulturális Központ (VM4K) valamint a vajdasági Petőfi Sándor nevet viselő iskolák találkozóval egybekötött vetélkedőt szerveztek, melynek házigazdája a doroszlói Petőfi Sándor Általános Iskola. Az ünnepélyes megnyitóra ma, április 21- én került sor ebben a doroszlói oktatási intézményben.

Köszöntőt mondott Klemm Valéria, a helyi iskola igazgatója. Egyebek mellett az alábbiakat hangsúlyozva szólt a résztvevőkhöz: 

,,Hiszem, hogy mi, doroszlói Petőfisek, büszkék vagyunk arra, hogy 1973- ban kicsiny falunk, kicsiny iskolájából indult útjára a Petőfi Sándor nevét viselő iskolák találkozóját éltető mozgalom.

A régi idők találkozóihoz hasonlóan, a mai találkozó szakmai gerincét is a délutáni verseny adja. Ugyanakkor a mai esemény tulajdonképpen baráti találkozó, amelynek során mindenki nyer, hiszen barátságokat köthettek, eszmét cserélhettek és közelebb kerülhettek Petőfihez, és Petőfi Sándorhoz hasonlóan, már ti sem féltek álmodni, az álmok megvalósításának útján elindulni, és olyan bátornak lenni, mint Petőfi…” 

A jubileumi program a Doroszló-Szentkút Európa-termében folytatódott, ahol sor került az iskolák bemutatkozására. A felsős tanulókból álló csapatok közül volt, amelyik verssel, énekkel vagy videós prezentációval mutatkozott be. 

A közös ebédet a csapatok versenye követte. Megmérettették magukat történelemből valamint magyar nyelvből és irodalomból egyaránt. 

A Petőfi-iskolák Találkozójának első napját táncházzal és diszkóval zárják. 

Holnap, április 22- én az iskolák alsósai is megérkeznek a helyszínre, majd közös kirándulás zajlik, Zomborba és a Bácsi várhoz. Ezt követően a doroszlói Európa-teremben történik majd a verseny ünnepélyes eredményhirdetése és a találkozó lezárása.  

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.